Čepurin uručio "navijačke pasoše" za Mundijal u Rusiji

Autor: Tanjug

Sport

21.03.2018

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin u Ruskom domu u Beogradu uručio je "navijačke pasoše" (Fan ID) šestorici srpskih navijača za predstojeće fudbalsko Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: youtube.com/Miroslav Antelj

Na svečanoj ceremoniji, u sklopu promocije Mundijala u Rusiji, Čepurin je "pasoše", koji omogućavaju, uz kartu ulaz na utakmicu i besplatno korišćenje javnog prevoza u gradovima-organizatorima, dodelio Ognjenu i Nebojši Pokmici, Milanu Stoiljkoviću, Milošu Miloševiću i Stefanu i Urošu Draškiću.

- Ovo je vrlo važan dan za sve navijače u Srbiji. Svetsko prvenstvo je ogroman događaj, a posle novog šestogodišnjeg mandata predsednika Vladimira Putina je najbitniji događaj. Sagrađeno je 12 modernih stadiona, među kojima su oni u Samari, Kalinjingradu i Moskvi gde će igrati Srbija", rekao je Čepurin u Ruskom domu.

RepublikaFoto: Starsport



On je podsetio na nedavne reči ministra inostranih poslova u Vladi Srbije Ivice Dačića da su srpski fudbaleri favoriti protiv Brazila u Moskvi.

- Nadam se da će srpski i ruski tim na SP pokazati blistav fudbal i biti uspešni", rekao je Čepurin, koji je od generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Jovana Šurbatovića na poklon dobio novi beli dres reprezentacije Srbije sa njegovim prezimenom na ćirilici i uzvratio mu knjigom o 100. godišnjici diplomatskih odnosa Srbije i Rusije.


Zamenik direktora Ruskog doma Vasili Galaktionov izjavio je da će u toj kući uoči i tokom Mundijala biti organizovano niz sportskih događaja za stanovnike Srbije.

- Ovde će moći da prate sve utakmice uz stručne komentare. Fan ID je neophodan, a danas je istorijski jer se dele prvi pasoši - naveo je Galaktionov.

Putem video snimka prisutnima se javio i reprezentivac Srbije Branislav Ivanović i čestitao navijačima na "pasošima".

- Srbi i Rusi su braća, želim da učinite Svetsko prvenstvo boljim. Očekujem veliku podršku dva naroda - rekao je defanzivac Zenita iz Sankt Peterburga.

Svetsko prvenstvo u Rusiji održava se od 14. juna do 15. jula, a reprezentacija Srbije nalazi se u E grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading