Bivši hrvatski fudbaler izjavio: ZVEZDA NIJE BILA SRPSKI, VEĆ JUGOSLOVENSKI KLUB!

Autor:

Sport

22.03.2018

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske u fudbalu i igrač splitskog Hajduka Igor Štimac izjavio je za ukrajinski portal football.ua da je FK Crvena zvezda bila primer pravog jugoslovenskog kluba.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Štimac: Zvezda je bila vizit karta jugoslovenskog fudbala

Crveno-beli su se popeli na krov Evrope 1991. sa fudbalerima u timu koji su dolazili iz svih delova bivše države SFRJ.

– Balkan je uvek obilovao fudbalskim talentima, a Crvena zvezda je bila vizit karta jugoslovenskog fudbala. To nije bio srpski već jugoslovenski tim, napravljen od najboljih balkanskih fudbalera tog vremena. Hrvati Robert Prosinečki i Goran Jurić, Crnogorci Dejan Savićević, Slobodan Marović, Makedonci Darko Pančev i Ilija Najdoski, Bosanac Refik Šabanadžović. Bili su nepobedivi. A Jugoslavija je tada imala sjajnu reprezentaciju koja bi sigurno dominirala svetom devedesetih godina prošlog veka - rekao je Štimac.

On je govorio da veruje da bi zajednički suživot Srba i Hrvata u mirnim uslovima opet bio moguć.

- Naravno da je moguće! Ali obe države moraju da odrade veliki posao na planu približavanja. Mi smo susedi i moramo da živimo kao susedi, a ne kao neprijatelji - dodao je Štimac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading