E, TO JE BIO FUDBAL: Zašto je Kin hteo da "ubije" Pikea

Autor:

Sport

23.03.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal više nije ista igra... Nekada je sve bilo drugačije. Koliko je disciplina bila čelična najbolje govori priča koju je igrač Barselone Đerar Pike podelio sa fudbalskim svetom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U vreme dok je kao golobradi klinac igrao za Mančester junajted, Pike je morao da se nosi sa mnogim stvarima. Jedna od njih je i Roj Kin! Nekadašnji kapiten "crvenih đavola" nije dozvoljavao mobilni telefon u svlačionici.

- Jedna od mojih prvih utakmica na Old Trafordu. U svlačionici smo, nenormalno sam nervozan. Zamislite samo, imam 18 godina, sedim u toj maloj svlačionici, pored su Rud van Nistelroj, Rajan Gigs, Rio Ferdinand. Želeo sam da budem nevidljiv… Sedimo tako, čekamo šefa, a ja sam do Roja Kina. Kolena nam se skoro dodiraju, nema prostora. Mrtva tišina. Odjednom vrlo blaga vibracija. Bio je to moj telefon - počeo je priču Pike.

Telefon je bio tačno iznad Kinove glave. Tek na treće pitanje čiji je telefon, tada mladi Španac, konačno je skupio hraborst da se javi.

- Roj me zagrlio, nasmeje se i rekao da ne brinem… Naravno da se šalim. Izludeo je! Izgubio je razum. Pred svima. Strašno. Samo što se nisam u..o u gaće. Sad je drugačije. Svi klinci su na telefonima pre početka utakmice. Ali te 2006? To je bio drugi svet. To se jednostavno nije radilo. Posebno ne u Mančester junajtedu. Ne u Rojevoj svlačionici - objasnio je Pike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading