"PANINI" ĆE NAS DRATI NA SLIČICAMA ZA SP?

Autor:

Sport

24.03.2018

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal se svakim danom otuđuje od običnog naroda, kojem je nekad pripadao, a taj proces rešila je da ubrza i kompanija "Panini", koja dugi niz godina proizvodi albume Svetskog prvenstva sa samolepljivim sličicama.

RepublikaFoto: youtube.com/printskrin
Papreno skup: Album sa sličicama za Svetsko prvenstvo

Italijanska firma odlučila je da pošteno odere ljude koji planiraju da popune čitav album. Spekuliše se da će cena jedne kesice, u kojoj će biti pet sličica, u Srbiji iznositi 80 dinara. To bi trebalo da bude poznato 31. marta, kada će se album i sličice naći na kioscima. Do te cifre došlo se pomoću "engleskog scenarija", pošto je na Ostrvu pre četiri godine kesica koštala 50 penija, a sada 80. Prevedeno u dinare, to je 108 dinara.

RepublikaFoto: Panini

Album će imati ukupno 682 sličice, pa se računicom dolazi do podatka da bi, u idealnim uslovima, bez ijednog duplikata, popunjavanje albuma koštalo 10.912 dinara, što je petina prosečne srpske plate. Međutim, popuniti album bez ijednog duplikata praktično nije moguće, pa će pojedinci za to zadovoljstvo morati da izdvoje i do 15.000 dinara. Poređenja radi, album za Mundijal 2014. godine imao je 640 sličica, dok je kesica koštala 60 dinara.

Odluka "Paninija" izazvala je revolt među običnim građanima naše zemlje koji su nezadovoljstvo izrazili na društvenim mrežama.

"Sram vas bilo, 80 dinara. Gramzivost i pohlepa", samo je jedan od komentara, dok ima i onih koji su bili duhoviti: "Sa 80 dinara do SP u Kataru ima da se popuni." Posle osam godina pauze, u albumu će se naći i srpski fudbaleri koji nastupaju u grupi E sa selekcijama Kostarike, Švajcarske i Brazila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading