DEŠAVA SE I U PREMIJER LIGI: Ovaj klub ostao je bez penija!

Autor:

Sport

26.03.2018

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I u najjačim fudbalskim ligama sveta dešava se da klubovi bankrotiraju... Da, Premijer liga daje veliki novac za TV prava, ali da bi trčao sa najboljim moraš duboko da zavučeš ruku u džep. Koliko to može da bude opasno najbolje je na svojoj koži osetio VBA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ovaj tim nema ni penija u svojoj kasi! Bore se za opstanak, a nemaju novca da daju igračima. Novi izvršni direktor Vest Bromvič Albiona Mark Dženkins u klub se vratio u februaru.

- Biću iskren, imamo plate i obeštećenja za transfere i pozajmice koji prevazilaze sve granice zdravog razuma i poziciju na tabeli na kojoj se nalazimo. Kada sam bio van kluba i čitao izveštaje o klupskom poslovanju, stekao sam utisak da klub posluje racionalno po pitanju smanjenja troškova. Znajući kako sam radio ranije očekivao sam mnogo bolje finansijsko stanje, međutim, poslednjih dana sam ustanovio da je sistem koji sam napravio uništen i da nemamo para da isplatimo plate - rekao je Dženkins. 

On je dodao da kineski vlasnici daju sve od sebe.

- Bolno je gledati kako je klub koji sam izgradio sa kolegama i uspostavio kao stabilnog premijerligaša propao za samo 12 meseci koliko sam bio van njega. Ali, borićemo se da ga sačuvamo.

Zanimljivo, u prethodnom izvešaju pisalo je da je VBA u plusu od 40 miliona funti. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading