"Orlovi" žive od Mitrovićevih golova: SRBIJA NE GUBI KAD MITAR REŠETA!

Autor:

Sport

29.03.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad Mitar pogađa, za Srbiju nema zime! Videlo se to u kvalifikacijama za Mundijal, gde je bio najbolji strelac ekipe, a potvrđeno je još jednom na prijateljskom duelu protiv Nigerije u Londonu (2:0), kada su njegovi pogoci timu Mladena Krstajića doneli daleko mirniju budućnost pred početak Svetskog prvenstva u Rusiji.

Mitrović dao dva gola, jedan neopravdano nije priznat

Statistika je neumoljiva i kaže da je napadač Fulama na 34 utakmice za nacionalni tim postigao 13 golova. Upisivao se u strelce na 11 duela, a Srbija je, kad on pogodi metu, izgubila samo jedan, i to protiv Francuske (1:2).

UMALO HET-TRIK

Bila je to utakmica koja je imala prijateljski karakter, a igrala se u okviru kvalifikacija za EP 2016. godine (Francuzi su bili domaćini). Od preostalih 10 mečeva u kojima je na semaforu stajalo Mitrovićevo ime "orlovi" su pobedili šest puta, a u četiri navrata remizirali.

Heroj trijumfa nad Nigerijom kojim je poništena bleda igra u porazu protiv Maroka (2:1) poručio je da on i njegovi saigrači jedva čekaju novo okupljanje kako bi što orniji izašli na megdan rivalima na Mundijalu. Ostaje žal što Mitar nije došao do het-trika, a mogao je da mu je bio priznat čist gol u prvom poluvremenu, ali sudije nisu videle da je lopta prešla gol-liniju.

Selektor Krstajić: Kritičari, požurili ste!

IMALI KONTROLU

Dva gola, postigao sam još jedan, ali... Važan je tim. Dobra utakmica, dobar rezultat. Igrali smo na rezultat i ostvarili pobedu, što je najvažnije. Ispunili smo sve što je selektor tražio od nas. Dobro smo stajali na terenu, imali kontrolu, bili bolja ekipa i zaslužili smo pobedu, izjavio je Mitrović.

MITROVIĆEVI GOLOVI ZA SRBIJU

Srbija - Hrvatska 1:1

Francuska - Srbija 2:1

Srbija - Kipar 2:1

Rusija - Srbija 1:1

Srbija - Austrija 3:2 *

Vels - Srbija 1:1

Gruzija - Srbija 1:3

Srbija - Vels 1:1

Srbija - Moldavija 3:0

Kina - Srbija 0:2

Nigerija - Srbija 0:2 *

Ukupan skor: 6-4-1

* Na mečevima protiv Austrije i Nigerije postigao je dva gola

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading