PARTIZAN UHVATIO RITAM: Ožegović i Tavamba srušili Bačku

Autor:

Sport

31.03.2018

13:46 >> 15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana su u 29. kolu Superlige bili bolji od ekipe Bačke u gostima - 2:1 (1:0).

RepublikaFoto: Starsport

Posle pauze zbog obaveza reprezentacije ponovo se kotrlja lopta na terenima u Superligi. I ovaj susret bio je pokazatelj da je tim iz Humske prevazišao krizu (peta vezana pobeda). Trener Miroslav Đukić ponovo je šansu dao mladim igračima, na terenu su od prvog minta bili Marković i Đerlek. Zoran Tošić je ostao u Beogradu, a susret je počeo i Marko Janković.

RepublikaFoto: Starsport

Početak susreta bio je bajkovit za Partizan. Već u drugom minutu crno-beli su poveli! Golman Jevrić je srušio Ožegovića u kaznenom prostoru. Sudija Piper je pokazao na belu tačku, a penal je upravo realizovao mladi napadač, za svoj šesti gol u sezoni.

 

 

Partizan je u prvom delu pretio preko Tavamba, dok je Bačka tek pred sam kraj poluvremena uspela da poveže redove. Luka Luković je u sudijskoj nadoknadi (trajala osam minuta zbog prekida koji su izazvali „grobari“ i povrede golmana Jevrića) sjajno tukao sa distance, ali je Stojković još jednom pokazao zašto je najbolji golman u Srbiji.

U nastavku Bačka je igrala za nijansu bolje. U nekoliko navrata Stojković je morao dobro da se pomuči da bi sačuvao svoju mrežu. Bilo je dosta tempa u drugom poluvremenu. Pretili su i jedni i drugi ali...

RepublikaFoto: Starsport

U 68. minutu Tavamba je oteo loptu, poslao je do Đerleka, a mladi vezista odlično je uposlio Ožegovića. Strelac jedinog gola na meču je šutirao ali nije uspeo da pogodu metu. Samo dva minuta kasnije, Ožegović se našao sam pred golom Bačke. Sa svega nekoliko metara zatresao je prečku.

U 76. minutu iz Bačke su smatrali da je Jevtović igrao rukom, ali je sudija Piper samo odmahnuo rukom. 

Dva minuta kasnije, Partizan je posle velikog kiksa Šarca, dobre asistencije Miletića (levog beka) i rutinskog gola Tavambe rešio pitanje pobednika. Domaći su u 84. minutu preko Mićića (posle greške Vulićevića) smanjili na 2:1, ali to je bilo sve.

Bila je to 19. prvenstvena pobeda tima iz Humske. Crno-beli su upisali nova tri boda, i tako loptu prebacili u dvorište komšija. Zvezda u nedelju igra protiv Mladosti iz Lučana, i sada uz utakmicu manje ima devet bodova više u odnosu na večitog rivala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading