Vazura najavio odlaske: TAVAMBA, JANKOVIĆ, MOŽDA I NEKO TREĆI...

Autor:

Sport

03.04.2018

09:57 >> 10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura izjavio je da će klub na leto gotovo sigurno napustiti napadač Leandre Tavamba, kao i krilni vezista Marko Janković. Ipak, spisak odlazaka možda se neće završiti samo na ova dva imena.

RepublikaFoto: Starsport
Vazura: Dosta klubova se već raspituje za Tavambu i Jankovića

Vazura je izjavio da će do kraja aprila, u dogovoru sa ostalim članovima uprave i stručnog štaba, odlučiti ko će napustiti klub na leto.

- U naredne dve, tri sedmice imaćemo razgovor za neke igrače. Probaćemo neke transfere da dogovorimo pre kraja prelaznog roka, kao što smo to uradili u slučaju sa Nikolom Milenkovićem. Očekujem da do kraja aprila imamo jasnu situaciju oko toga koga ćemo da prodamo. Otprilike su to oni igrači koje smo hteli da prodamo u januaru, a nismo zbog dvomeča sa Plzenjom i nade da možemo da prođemo dalje. Dosta klubova već sada zove za Leandrea Tavambu i Marka Jankovića - kazao je za TV Partizan Vazura.

Što se tiče novih ugovora, Vazura je najavio da su ostanci Saše Zdjelara i Danila Pantića trenutno prioritet, kao i da će klub za njih dvojicu izdvojiti milion evra kako bi im otkupili ugovore od Olimpijakosa, odnosno Čelsija.

Zdjelar je izjavio da se nada kako će se čitava stvar u vezi sa njegovim potpisivanjem ugovora završiti što pre, jer on ne želi da odlazi iz Partizana. Ista priča je i u slučaju Danila Pantića.

Velika snaga kluba leži u njegovom omladinskom pogonu, koji svake sezone iznedri ponekog prvotimca, koji se kasnije vrlo lako proda u inostranstvo.

- Ove godine došlo je do toga da uspemo našu decu da gurnemo u prvi plan. To su Svetozar Marković, Armin Đerlek, Luka Cucin, Đorđe Jovanović... Mladu ekipu imamo, to je vrednost koju Partizan čeka i kad bude došao trenutak da se neko od njih proda, možemo da pričamo o regulisanju starih obaveza i da kažemo da smo izašli iz toga. Ostalo je još nekoliko starijih igrača i menadžera, posle čega će ostati još nešto obaveza prema komunalnim preduzećima.

Vazura je najavio i da klub od avgusta kreće u izgradnju internata za omladince, koji je pre 10 godina pokrenuo bivši predsednik kluba iz Humske Dragan Đurić.

- Nadam se da ćemo već od avgusta kreneti u izgradnju internata. Rešili smo najveći deo problema s papirima i očekujem da napravimo zgradu i zatvorimo priču sa Teleoptikom. Želimo da stvorimo najbolje uslove na Balkanu, da privučemo svu decu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading