ZVEZDA "SAMLELA" PARTIZAN ZA FINALE KUPA SRBIJE! Crveno-beli na krilima Olajinke zakazali duel sa Vojvodinom!

Autor:

Sport

24.04.2024

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije savladavši Partizan sa 2:0 drugi put u četiri dana na domaćem terenu.

ZVEZDA "SAMLELA" PARTIZAN ZA FINALE KUPA SRBIJE! Crveno-beli na krilima Olajinke zakazali duel sa Vojvodinom!

Foto: Starsport

Nije bilo za očekivati da drugi derbi u četiri dana bude onoliko dinamičan kao prethodni. I činilo se da će tako i biti po početku meča. Oba tima su ušla tvrdo - crveno-beli nisu smeli da rizikuju pred svojim navijačima, dok su gosti morali da budu oprezni jer im je ovo bila jedina prilika da osvoje trofej ove sezone.

FK CRVENA ZVEZDA - FK PARTIZAN 2:0 (2:0)

'27, '29 Olajinka

Duljajevi igrači ipak su bili nešto slobodniji, pa su preko Goha prvi imali veliku priliku kada je šut Korejca izvrsno zaustavio Glazer. A onda, pravo ni iz čega - izranja fenomenalni Piter Olajinka.

Ali ništa od toga ne bi uspeo bez dva perfektna centaršuta - prvo Hvanga, pa onda Mijailovića. Na sličan način je Nigerijac u dva minuta pogodio isto toliko puta mrežu Jovanovića. Prvi put mu je u tome pomogao Filipović koji je nespretno preusmerio loptu

u svoj gol, a potom je Olajinka pokazao zavidnu kontrolu i iz voleja "izbušio" mrežu crno-belih. 

 

 

Tim rezultatom se otišlo na pauzu, da bi crveno-beli u drugom delu nastavili da potpuno opsedaju gol gostiju. Olajinka je mogao da postane potpuni heroj da je u sedmom minutu nastavka iskoristio stopostotnu priliku, ali je poslao loptu preko gola Jovanovića.
Onda je do kraja meča usledio šou golmana Partizana. Branio je prvo Ivaniću, pa Bukariju, Hvangu, pa ponovo Olajinki zicere i tako spasio crno-bele potpunog "potopa" na Marakani. Jedina pretnja golu Glazera viđena je u 73. minutu kada je sa velike distance
šutirao rezervista Nikolić i ozbiljno namučio Izraelca.

Republika

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

Po svemu prikazanom, definitivno bolji tim odlazi u finale Kupa Srbije gde ga čeka Vojvodina 23. maja u Loznici.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

89. minut - Kakva "bomba" Mijailovića! "Zategao" je loptu sa 20 metara, ali je Jovanović još jednom pokazao kakav je golman. Mnogo propuštenih šansi za Zvezdu u drugom poluvremenu.

Republika

Foto: Starsport

Dragović i Goh

83. minut - Veliku šansu imao je Hvang da sve završi, ali je Jovanović ponovo sjajno reagovao i još jednom spasao svoj tim. Kasnije je ipak signalizirana ofsajd pozicija.

73. minut - Pravo niotkuda! Nikolić je ozbiljno sa distance zapretio Glazeru, ali je Izraelac krajnjim naporima odbio loptu u korner! Neće se crno-beli predati do kraja.

66. minut - I još jednom Olajinka u centru pažnje. Ovog puta se nije dogovorio sa Bukarijem pa nisu uspeli da završe akciju na adekvatan način.

60. minut - I ponovo crveno-beli propuštaju dve kolosalne prilike! Olajinka, pa Bukari ne uspevaju da savladaju Jovanovića iz izglednih pozicija!

Republika

Foto: Starsport

Šou delija na početku drugog poluvremena

57. minut - Još jedan ogroman promašaj Zvezde! Ivanić je dočekao centaršut Hvanga i šutirao, ali je na gol liniji intervenisao Jovanović i bukvalno spasao čist gol. Crveno-beli ozbiljno pritiskaju.

52. minut - Au, kakvu je priliku sada propustio Olajinka da postane apsolutni heroj! Izbacio je driblingom defanzivca Partizana i stvorio sebi 1na1 situaciju sa Jovanovićem, ali se pomalo obrukao u završnici poslavši loptu preko gola!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Stamenić je neoprezno pokušao da izvede "makazice" i udario u glavu Antića koji sada ima čalmu oko glave.

38. minut - Velika prilika za Stamenića da odvede Zvezdu na 3:0. Vezni igrač Zvezde je ostao potpuno usamljen ispred Jovanovića koji je uspeo da mu zaustavi udarac, da bi se nakon dosuđenog ofsajda ispostavilo da nije bilo nedozvoljene pozicije.

 

29. minut - GOOOOOL! OLAJINKA POGAĐA DRUGI PUT U DVA MINUTA! Kakva golčina Nigerijca! Blickrig Zvezdinog krila za erupciju na Marakani! Sjajna akcija počela je pasom u prostor Stamenića za Mijailovića koji je poslao perfektan centaršut za Olajinku, a ovaj još lepše primio loptu i iz poluvoleja je zakucao u mrežu Jovanovića!

 

 

27. minut - GOL JE! Zvezda vodi 1:0! Olajinka je dočekao loptu na drugoj stativi i uz malu pomoć odbrane crno-belih u vidu Filipovića savladao Jovanovića!

Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda - Partizan

21. minut - Posle gužve u šesnaestercu Partizana sevnula je kontra gostiju koju je završio Baždar ambicioznim pokušajem sa distance, ali je šutirao preko gola.

15. minut - Prva ogromna prilika! Užasno je reagovao Dragović, pa je posle te reakcije usledio pas u prostor za Goha koji je izašao sam ispred Glazera, ali je golman Zvezde izvrsno reagovao i odbio loptu u korner.

10. minut - Za sada mnogo tvrđi meč od prošlog, što je donekle bilo i očekivano. Bez mnogo šansi.

1. minut - Žuti karton je pre početka meča dobio kapiten Partizana Svetozar Marković zbog toga što tim nije izašao na teren nekoliko minuta.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

19:00 - Meč počinje minutom ćutanja u znak prerano preminulog ekonoma domaćeg kluba Dragana Milanovića.

Republika

Foto: Republika

Delije odaju počast preminulom ekonomu kluba

18:50 - Odziv navijača nije baš onakav kakav se očekivalo da će biti. Loše vreme je uticalo na to.

 

 

18:30 - Milojević i Duljaj dali su poslednje izjave pred početak duela za "TV Arena sport".

- Nismo imali mnogo vremena za rad, glavna stvar je koncentracija. Fudbal je igra grešaka, iz nekih situacija date gol, a iz nekih ne. Prethodni derbi je iza nas, trudićemo se da budemo koncentrisaniji kako u napadu tako i u odbrani. Spremni smo na sve - rekao je trener Zvezde, dok je Duljaj izjavio:

Republika

Foto: Starsport

Milojević na prošlom derbiju

- Nema sujeverja, nismo promašili put, stigli smo na vreme, najvažnije je da uradimo ono zbog čega smo došli, a to je da pobedimo Zvezdu. Imamo cilj, imamo ambicije, neće biti lako, pre nekoliko dana smo igrali, nema iznenađenja. Nadam se da će biti navijača budući da je loše vreme.

18:05 - Završen je prvi polufinalni meč u Kragujevcu - ko pobedi večeras igraće protiv Vojvodine koja je eliminisala Radnički!

17:50 - Poznati su i sastavi pred novi večiti derbi:

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić – Stamenić, Hvang, Ivanić – Olajinka, Bukari, Ndiaje.

Partizan: Jovanović – Filipović, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Zahid, Severina, Goh, Kalulu – Baždar.

17:40 - Grobari su blokirali autokomandu prilikom dolaska na stadion.

 

 

UVOD

 

 

Pre samo četiri dana odigran je 173. prvenstveni Večiti derbi koji je doneo velika uzbuđenja, golove, rezultatske preokrete, ali i određeni vid tenzija. Na kraju fudbaleri Crvene zvezde svakako mogu biti zadovoljni ostvarenjem, s obzirom na to da su trijumfom 3:2 pobegli jedinom konkurentu u borbi za titulu na čak deset bodova i praktično već prigrlili sedmu uzastopnu šampionsku titulu.

Isti rivali, Crvena zvezda i Partizan odlučiće i o finalisti ovosezonskog Kupa Srbije.

Trener crveno-belih Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred duel.

- Ovo je takmičenje koje se igra na ispadanje i od samog početka je specifično. Popravnog nema. Ulog je veliki i donosi veliko finale. Ambicije su nam da idemo do kraja i osvojimo kup. Danas imamo poslednji trening. Spremni smo i nedoumica nema. Dobro se poznajemo i nadam se dobroj utakmici i dobroj poseti navijača, rekao je trener Zvezde.

Šerif Endiaje postao je prvi igrač u 21. veku koji je postigao gol na tri vezana večita derbija.

- Imam poverenju u svakog igrača. Moj posao je da iz svakog igrača izvučem maksimum. Da bi do toga došlo uvek mora da se daje maksimum i da egoizam ako uopšte postoji bude podrađen kolektivu i timu. Javnosti se uvek neki igrač sviđa, ili ne, ali to je stvar ukusa. Šerif treba d da svoj maksimum i da radi ono što radi. Svakako može da da i više, kao usostalom i kompletan tim, završio je Milojević.

Republika

Foto: Starsport

Pritisci FK Partizan na sudiju

Podsetimo, Partizan nije držao redovnu konferenciju za medije zbog nezadovoljstva suđenjem na prošlom derbiju. Iako su više puta isticali kako neće izaći na teren iz danas iz tog razloga, sinoć je stiglo saopštenje u kom su rekli da će igrati, ali ostavili jednu zagonetku.

- Iako nezadovoljni stanjem u domaćem fudbalu, gde naš klub ima neravnopravan tretman od strane FSS i sudijske organizacije pre svega, iz obaveze prema igračima, navijačima, istoriji kluba i takmičenju Kupa naše zemlje, doneta je odluka o odigravanju utakmice. Sportska javnost je u kratkom periodu mogla da posvedoči sramnom tretmanu kluba i naših igrača od strane sudije Pavla Ilića, koji je bestidno i po nalogu režirao krajnje rezultate poslednja dva "večita derbija". Za sudijskog diletanta Ilića (u rodnom Kragujevcu poznatog kao osvedočenog "zvezdaša", o čemu postoje i fotografije dotičnog u majici sa obeležjima tog kluba), jedini cilj u dve utakmice bio je ne dozvoliti nadmetanje aktera po pravilima fudbalske igre, već samo i jedino onemogućiti igrače Partizana da trijumfuju! Sudija Ilić, koji je poslat po nalogu FSS i predsednika sudijske organizacije, da svojim sramnim sudjenjem kreira krajnji rezultat u korist jednog tima, uz vredjanje, bahaćenje i odsustvo obraza i morala, nikada više ne bi smeo da bude akter najveće utakmice koju srpski fudbal ima! FK Partizan će zbog sveukupnog tretmana kluba u organima FSS, na sutrašnjoj utakmici iskazati revolt i protest na poseban način i zahtevati da se odnos prema našem klubu hitno promeni, u skladu sa značajem koji FK Partizan ima za srpski fudbal! - pisalo je u saopštenju crno-belih.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Dragañ

24.04.2024 19:13

Opet razigravamo bonus Novom zelandu

Nikola

24.04.2024 21:11

jaku ekipu je samlela