DAN KADA SE NEBO OTVORILO: Uoči duela sa Partizanom, crveno-beli se podsetili slavne istorije - datum koji je urezan u srce svakog Zvezdaša! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.04.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija uživo...

DAN KADA SE NEBO OTVORILO: Uoči duela sa Partizanom, crveno-beli se podsetili slavne istorije - datum koji je urezan u srce svakog Zvezdaša! (VIDEO)

Foto: FK Crvena zvezda

Samo četiri dana nakon odigravanje 173. Večitog derbija u kojem je Crvena zvezda nakon rezultatskog preokreta u samom finišu meča stigla do titule vrednih bodova, rezultatom 3:2, isti rivali će odlučiti i o putniku u veliko finale najmasovnijeg srpskog klupskog takmičenja.

Crveno-beli će imati priliku da obezbede plasman u finale, te na taj način nastave borbu za četvrtu uzastopnu duplu krunu. Sa druge strane izabranici Igora Duljaja imaju veliki motiv da savladaju domaći tim na Marakani i približe se osvajanju trofeja najmasovnijeg srpskog fubalskog takmičenja.

Međutim, današnji dan ima poseban značaj za sve Zvezdaše. Naime, upravo 24. aprila sada već davne 1991. godine na beogradskoj Marakani je odigran istorijski duel protiv minhenskog Bajerna u okviru polufinala Kupa evropskih šampiona.

 

 

Crveno-beli su pred oko 80.000 navijača poveli fantastičnim pogotkom Siniše Mihajlovića u 25. minutu, ali su Bavarci preko Augentalera u 62. i Bentera pet minuta kasnije stigli do rezultatskog preokreta, a s obzirom da je u Minhenu meč okončan rezultatom 2:1 u korist Crvene zvezde, svi su očekivali produžetke.

Međutim, u nadoknadi vremena, nakon centaršuta Roberta Prosinečkog, Augentaler je zatresao sopstvenu mrežu i "nebo se otvorilo i stadion je eksplodirao"

Sve ostalo je istorija...

Upravo na isti dan, samo 33 godine kasnije Crvena zvezda, ovoga puta u polufinalu Kupa Srbije dočekuje Partizan uz nadfu da će se istorija ponoviti, jer Zvezda na ovaj dan, ne gubi.

Da podsetimo, danas su i kladionice izašle sa prognozom ishoda večerašnjeg meča. Crvena zvezda je apsolutni favorit. Pobeda crveno-belih kotira se sa 1.40, dok je kvota na narešeni rezultat 5.00. Ono što posebno upada u oči jeste kvota na evetualnu pobedu pulena trenera Igora Duljaja. U ovom momentu kvota na trijumf crno-belih iznosi gotovo neverovatnih 8.30, a ono što posebno brine pristalice crno-belih, jeste činjenica da ona iz sata u sat, pada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading