PIKSI POČEO DA ČEKIRA KARTE "ORLOVIMA": Dragan Stojković na posebnom zadatku

Autor:

Sport

26.04.2024

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije slaže kockice za EVRO 2024.

PIKSI POČEO DA ČEKIRA KARTE "ORLOVIMA": Dragan Stojković na posebnom zadatku

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Srbije igraće na Evropskom prvenstvu posle 24 godine. Kako je do turnira u Nemačkoj ostalo mesec i po dana, odnosno nešto više od mesec dana do okupljanja "orlova", selektor Dragan Stojković Piksi počeo je da slaže kockice i da čekira karte fudbalerima za EVRO 2024.

Naime, Piksi je krenuo u posebnu misiju koja ima za cilj da sagleda u kakvoj su formi njegovi izabranici i da otkloni neke nedoumice u vezi sa pojedincima, ako ih uopšte ima. Zato Stojković nastoji da uživo pogleda mečeve "orlova" u njihovim klubovima, ali i da se sretne sa njima i da popriča u četiri oka.

Tako će Piksi ovog vikenda biti u Italiji gde će videti na delu reprezentativce, koji se nadmeću u italijanskim velikanima u Seriji A. On će na meču između Juventusa i Milana u subotu, ako treneri ne naprave neke izmene u ekipi, gledati Dušana Vlahovića i Filipa Kostića u crno-belom dresu, odnosno Luku Jovića kod gostiju.

Foto: Tanjug/AP

Gleda ih selektor: Kostić i Vlahović

Stojković je pre nekoliko danas razgovarao i sa našim najboljim napadačem Aleksandrom Mitrovićem, koji se oporavlja od povrede. Prema njegovim, ali i uverenjima lekara, Mitrogol će biti spreman za okupljanje pred EVRO 2024.

 

 

Piksi namerava da poseti i ostale igrače, a pre svega one koji zbog povrede još uvek nisu sigurno za put u Nemačku. Sada je svakako najveća nepoznanica Nemanja Gudelj. On je operisao koleno i započeo oporavak, a posle izveštaja koji će mu iz Sevilje doneti doktor A tima Ilija Rosić, Stojković će i sam otići put Španije.

Podsetimo, Reprezentacija Srbije pripreme za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj počinje 1. juna u Beogradu. Pre odlaska u Nemačku imaće dve prijateljske utakmice, 4. juna u Beču protiv Austrije i 8. juna u Stokholmu protiv Švedske. EVRO 2024 počinje 14. juna, a "olrovi" prvi meč igraju 16. juna protiv Engleske u Gelzenkirhenu. Za 20. jun zakazan je duel sa Slovenijom u Minhenu, dok poslednji duel u C grupi, nadamo se ne i na EP, igramo protiv Danske 25. juna, takođe na Alijanc areni u srcu Bavarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading