AMERIKA MU PREČA OD KINE: Ibrahimović odbio 100 miliona dolara da bi igrao u MLS!

Autor:

Sport

05.04.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor LA Galaksija Jovan Kirovski izjavio je da je Zlatan Ibrahimović odbio ponudu od 100 miliona dolara od jednog kineskog kluba, jer je želeo da nastupa u MLS ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ibrahimović je briljirao na debiju u MLS ligi

Ibrahimović je nedavno stigao u Galaksi iz Mančester junajteda, a u američkom klubu zarađivaće 1,5 miliona dolara po sezoni.

- Kada smo njegovom menadžeru rekli da više ne možemo da platimo, mislio je da ga zafrkavamo. Međutim, Zlatan je na kraju zaključio da mu novac nije presudan u ovoj fazi karijere i odlučio je da dođe u naš klub. Nismo bili sigurni da se to zaista događa sve dok nije potpisao ugovor - rekao je Kirovski i demantovao da iza ovog transfera stoje bogati sponzorski ugovori.

Galaksi je želeo da mu ponudi veću platu, ali bi u tom slučaju klub iz LA probio "seleri kap". Amerikanci su iskoristili opciju "target allocation money (TAM)" koja omogućava klubovima da najviše 1,5 milion dolara plate igrača koji je naknadno došao u klub.

Šveđanin je imao ponudu neimenovanog kineskog kluba gde bi zarađivao 100 miliona dolara po sezoni. Ibrahimović je već na debiju za svoj novi klub postigao dva gola u pobedi Galaksija nad gradskim rivalom od 4:3.

Američki mediji navode da nikome nije jasno zašto je Ibrahimović pristao na tako malu platu. Podsećaju da Zlatan možda ima sličan ugovor kao Dejvid Bekam, koji je u Galaksiju zarađivao 6,5 miliona dolara na godišnjem nivou, ali je dobijao i procenat od svih ostala zarada kluba iz LA tokom pet godina. Procenjuje se da je Bekam za pet godina u američkom klubu zaradio oko 250 miliona dolara.

Bekam je po dolasku u MLS ligu potpisao ugovor koji mu je omogućio da po završetku karijere osnuje novu franšizu u MLS i plati je samo 25 umesto uobičajenih 150 miliona dolara. Englez je nedavno osnovao novi klub u Majamiju koji bi 2020. godine trebalo da startuje u MLS ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading