AKCIJA SELEKTORA FRANCUSKE: Dešan pozvao vlade svih zemalja da iskorene rasizam

Autor:

Sport

04.04.2018

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan pozvao je vlade svih zemalja da krenu u borbu protiv rasizma na stadionima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dešan na meču u Rusiji

Dešan se odlučio na ovaj korak posle uvreda na rasnoj osnovi, koje su doživeli fudbaler Francuske tokom prijateljske utakmice sa Rusijom.

Dešan je rekao da misli da na njegove igrače nisu uticale uvrede i majmunski krici koje je oponašao deo ruskih navijača tokom utakmice u Sankt Peterburgu, koja je odigrana 27. marta. Francuska je slavila sa 3:1.

- Igrači nisu razgovarali o tome. Ne znam da li su primetili. Rasizam ne može da se toleriše. Na vladama zemalja i njihovim policijama je da obezbede da se to ne dešava. Uvek se radi o manjini, ali upravo se manjine najviše i čuju - naveo je Dešan.

FIFA je pokrenula istragu, a kako se navodi, skuplja dokaze o ovom incidentu.

Mediji podsećaju da je ovo treći slučaj rasizma ove sezone na stadionu u Sankt Peterburgu, koji će tokom leta biti domaćin polufinalne utakmice Svetskog prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading