KAKAV MAJSTORSKI POSAO DORTMUNDA: Milioneri ovim potezom matirali Madriđane!

Autor:

Sport

10.05.2024

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borusiji se isplati da izgubi finale Lige šampiona.

KAKAV MAJSTORSKI POSAO DORTMUNDA: Milioneri ovim potezom matirali Madriđane!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Real Madrida i Borusije Dortmund odmeriće snage prvog juna na Vemblija u okviru finala Lige šampiona. Za Kraljeve je ovo šesto finale u poslednjih deset sezona, dok je za Milionere prvo nakon 11 godina i to ponovo u Londonu kao u 2013. kada su igrali protiv Bajern Minhena i bili poraženi 2:1.

Ovaj meč će sigurno privući dosta pažnje. Dvojica fudbalera na toj utakmici biće u centru pažnje. Legendarni igrač Dortmunda, Marko Rojs će tada odigrati poslednju utakmicu za Milionere, što će dati Borusiji veliku motivaciju da dođu do ušatog trofeja i tako omoguće Rojsu da se sa stilom oprosti od svog voljenog kluba u kom je proveo skoro čitav život.

Drugi fudbaler koji će biti u centru pažnje je Džud Belingem, igrač Reala, a doskorašnji as Dortmunda. Sjajni Englez briljira ove sezone, stub je Madriđana, a 39 mečeva postigao je 22 gola. Ono što je zanimljivo je da ukoliko Kraljevski klub osvojio Ligu šampiona, dužni su da kao bonus uplate Borusiji 25 miliona evra, jer tako stoji u ugovoru Belingema, Sa druge strane ako Dortmund dođe do trofeja najelitnijeg evropskog takmičenja, zadadiće od UEFA 20 miliona evra.

Kako god bilo, Dortmund će biti u plusu, a to je dokaz da je fudbal postao ozbijan biznis, a da nemački klub sjajno posluje. Podsetimo, Belingem je za Borusju igrao u periodu od 2020. do 2023. godine i za to vreme je na 132 meča postigao 24 gola. U Real je prešao letos za 103 miliona evra, tako da su Milioneri u velikom plusu što se tiče reprezentativca Engleske koji igra na vrhunskom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading