OTKRIVENO zašto je Figo izdao Barselonu!

Autor:

Sport

06.04.2018

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslaviće se ovog leta "punoletstvo" od jedne od najvećih fudbalskih "izdaja" poslednjih godina, kada je Luiš Figo prešao iz Barselone u Real, a tek sada je otkriveno šta se tu tačno događalo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luiš Figo

Celu pozadinu ovog transfera, koji je tada protresao celu fudbalsku Španiju i Evropu, otkrio je Paulo Futre, nekadašnji portugalski fudbaler, koji je bio prijatelj sa Figom, a imao je i istog menadžera, Žozea Vejgu.

I on je otkrio da je cela priča počela maltene bez ikakve vere da će se ostvariti, jer je Figo bio nezadovoljan što je u Barseloni bio jedan od najslabije plaćenih igrača.

- Luiš je bio besan na Đaoana Gašpara, predsednika Barselone, zato što je bio jedan od slabije plaćenih fudbalera - ispričao je Futre za tv emisiju Čingrita.

Kada se Florentino Perez kandidovao za predsednika Reala i kao predizborno obećanje lansirao da će dovesti jednu zvezdu Barselone, menadžer Vejga je osetio šansu da zaradi.

RepublikaFoto: instagram.com/luis__figo
Luis Figo

Sklopio je dogovor sa kandidatom za predsednika Reala, čak je potpisan i ugovor, iako ni menadžer, ni Figo, nisu verovali da će Perez pobediti. I onda je usledio šok.

- Kad je Figo video u šta se uvalio, kada su počeli da prete i njegovim ćerkama, počeo je da se povlači. Rekao je Vejgi da neće u Real. Ali, problem je bio što je u ugovoru stajalo da ako Figo ne pređe u Madrid, da će morati da plati Realu 35 miliona evra obeštećenja - otkrio je Futre.

I pored svega toga, Portugalac je pokušavao na sve način da izbegne selidbu u Madrid, ali nije vredelo.

- Bio je na Sardiniji i morao je u Madrid. Nije hteo da ide. Onda smo Vejga i ja leteli iz Lisabona na Sardiniju. Bio je tamo sa suprugom, već je udario nekog fotografa zato što mu je slikao sina. Nije imao izlaza. Bio je vezan tom klauzulom. Stavite se samo na njegovo mesto. Bio je jedan od najboljih igrača Barselone, ali među najmanje plaćenima. A od Reala je imao ponudu šest puta veću. Na kraju je to bilo pravno pitanje. Ili ideš u Madrid ili dajte 35.000.000. Figo ili Vejga. Ili obojica - razotkrio je Paulo Futre istoriju čuvenog transfera od pre 18 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading