NEMANJA MILETIĆ SA PORODICOM PROVODI PRAZNIKE: MIKROFON MI BIO SUĐEN! SA TATOM ZAPEVAM NA KOSOVU

Autor:

Sport

08.04.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica, srpska tradicija i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, uz fudbal i loptu, glavni su postulati života defanzivca Partizana Nemanje Miletića.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Poštuju tradiciju: Nemanja s porodicom i devojkom Nedom (skroz desno)

Stameni štoper neverovatnog odraza do Humske je stigao obilaznim putem preko Belgije, ali dolaskom u Beograd nije zaboravio odakle potiče. Kako to običaji nalažu, za svaki praznik, koliko mu to obaveze dozvole, nastoji da ode kod porodice u rodni Lešak nadomak Leposavića. Tako je bilo za Božić, tako će biti i sada za Vaskrs.

SA BIŠEVCEM NA ŠKOLSKOM

- Volim da odem dole za praznike, pogotovo za Vaskrs i Božić. Na Kosovu imamo puno navijača. Prate fudbal, ponosni su na nas igrače iz pokrajine. Milan Biševac i ja smo iz Leška, na pet minuta od Leposavića, odakle su rodom Miroslav Vulićević i Đorđe Jovanović. Biševca znam još od kad sam bio klinac. On je već bio mladi fudbaler, a ja dečak koji ga je gledao kako igra na školskom terenu. Svi zajedno pomažemo našim ljudima kad god možemo. Nekad nam je teško, ali moramo da se borimo, dole se nikad neće nešto promeniti - ističe Miletić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ko jaje jajetu: Nemanja sa ocem Radosavom

NIŠTA BEZ ŠABANA

Povezanost sa južnom srpskom pokrajinom, gde mu najbliži i dalje žive, Nemanji daje snagu i motivaciju. Da nije tako, da nije ostao veran lopti, verovatno bi pobedila druga velika ljubav u kući Miletića - muzika. Otac Radosav je na Kosovu veliko estradno ime, pevao je i na Vulićevićevoj svadbi, pa mladi fudbaler ne krije da i sam često zapeva.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Svetinja: Miletić s devojkom ispred manastira Gračanica

- Porodica i devojka Neda su mi najvažniji u životu. Po ocu sam dobio i nadimak. Njega dole svi zovu Laćo, a sada i mene tako oslovljavaju. Davno ga je dobio, valjda po nekoj igrici, nisam siguran. Volim da pevam, ali šteta što ne znam. Zadovoljavam se time što je muzika stalno uz mene. Čim sednem u auto, prvo podesim radio, pa krećem. U kafani ili kad god negde drugde naručujem pesmu, obavezno to budu od Šabana Šaulića "Hvala ti majko, hvala ti oče", kao i "Avlije" od Dženana Lončarevića - dodaje Miletić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading