"PANINI" I ŠIPTAR DŽAKA NAM SE SMEJU U FACU

Autor:

Sport

14.04.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska, ali i cela Srbija je opet ponižena! Naizgled uobičajeno sakupljanje sličica u "Paninijevom" albumu, ovaj put za Svetsko prvenstvo u Rusiji, pretvorilo se u ozbiljnu provokaciju zbog promotivnih bilborda koji se nalaze širom naše zemlje, odnosno igrača koji se nalazi na njemu. Slučajno ili namerno, tek poznata italijanska kompanija je od 576 igrača koji će učestvovati na Mundijalu izabrala desetoricu, a među njima je centralna figura Granit Džaka, čiji rođeni brat Taulant igra za Albaniju, veliča OVK i teroristu Ismaila Morinu! Skandal!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Bilbord u Beogradu

VEČNI NEPRIJATELJ

Naime, momak rođen u Bazelu je poreklom iz Kuršumlije, ali je redovno isticao svoje albansko poreklo i pokazivao koliko mrzi našu zemlju. Vrhunac mržnje dostigao je kada je rođenom bratu, reprezentativcu Albanije, čestitao "pobedu" nad "orlovima" u meču koji je u Beogradu prekinut pri rezultatu 0:0 kada je dron na stadion u Humskoj uneo zastavu "velike Albanije". Pritom se Taulant Džaka slikao sa Ismailom Morinom, koji je upravljao dronom, dok se šiptarski terorista javno pohvalio Granitovim dresom koji je dobio na poklon.

- Ponosan sam na tebe, Taulante. Doživotno ću se boriti protiv Srbije kako bih Albaniju i Kosovo učinio ponosnim - napisao je Granit na svojoj Fejsbuk stranici posle čuvenog okršaja na stadionu Partizana 14. oktobra 2014. u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Bilbord se nalazi na Banjici

FIFA ODOBRILA

U želji da saznamo ko je odgovoran što nam se srbomrzac sa bilborda smeje u facu, Srpski telegraf je kontaktirao sa firmom "Polidor", zvaničnim distributerom albuma i sličica za Srbiju i Crnu Goru. Međutim, umesto odgovora na pitanja da li su bili upoznati sa Džakinim ispadima, ko je odgovoran za skandal i da li su oni iz Beograda nekako mogli da ga spreče, dobili smo protokolarno saopštenje.

- Svi materijali, štampani, elektronski ili u drugoj formi, kreacija su kompanije "Panini" iz Modene i odobrila ih je FIFA. Proizvodi su internacionalnog karaktera i nisu lokalno kreirani za bilo koje tržište. "Polidor" kao distributer nema apsolutno nikakvog uticaja na izgled i sadržaj albuma, sličica i promo-materijala - stoji u dostavljenom odgovoru.

Međutim, kako naš list saznaje, tačno je da zastupnik nije mogao da utiče na izgled promo-materijala, ali je imao mogućnost da stopira postavljanje bilborda. Ostaje nejasno zašto to nije urađeno. Da li zbog toga što nisu prepoznali Džaku, nisu bili upoznati sa njegovom prošlošću ili jednostavno nisu smatrali propust važnim.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ilustracija: Foto
"Polidor" izbegao odgovor - Postavljena pitanja
- Koliko promotivnih bilborda za album ima po Srbiji?
- Ko je doneo odluku da se na bilbordu od oko 600 fudbalera koji će igrati u Rusiji nađe baš Granit Džaka, reprezentativac Švajcarske?
- Da li je to odluka "Paninija" ili nekog iz Srbije, odnosno da li je Beograd mogao da utiče na to da se ne objave sa njegovim likom?
- Da li vam je poznato da je izvesni Džaka rođeni brat Taulanta Džake, reprezentativca Albanije, kojem je posle prekinute utakmice između Srbije i Albanije čestitao na "pobedi" zbog isticanja zastave "velike Albanije" usred Beograda? Da li vam je poznato da je to uradio rečima "Doživotno ću se boriti protiv Srbije kako bih Albaniju i Kosovo učinio ponosnim"?
- Kakav je vaš komentar i stav nakon što ste upoznati sa ovim činjenicama, da li ćete uzeti u razmatranje da pomenuti bilbordi budu uklonjeni?
Ovako su nam odgovorili
- "Polidor" d. o. o. je zvanični distributer za Srbiju i Crnu Goru albuma i sličica kompanije "Panini" iz Modene, pa i kolekcije FIFA World Cup 2018 Russia. Svi materijali, štampani, elektronski ili u drugoj formi, kreacija su kompanije "Panini" i odobrila ih je FIFA. "Polidor" kao distributer nema apsolutno nikakvog uticaja na izgled i sadržaj albuma, sličica i promo-materijala. Svi proizvodi ove kompanije su internacionalnog karaktera i nisu lokalno kreirani za bilo koje tržište

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading