BUSAKA PRIZNAO: Jedna greška može da ubije sudiju!

Autor:

Sport

20.04.2018

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef sudijske komisije FIFA Švajcarac Masimo Busaka izjavio je da se svaki arbitar nađe u situaciji da pogreši.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Busaka se sprema za SP

Busaka se sprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji u kojoj će biti VAR tehnologije.

- Da biste razumeli kako izgleda život fudbalskog sudije, probajte jednom, probajte pa da vidite šta znači kada napravite grešku i mediji vas 'ubiju' sledećeg dana - rekao je Busaka.

On je priznao da je bilo dosta grešaka i tokom njegove sudijske karijere. 


- Znam koliko je bilo noći bez spavanja, kada sam gledao u plafon i nisam mogao da spavam zbog svojih grešaka. A znam da jedna odluka može da ti promeni život. Igrač može da bude loš 89. minuta i onda postigne gol i on je heroj. A sudija može da bude najbolji na svetu 89 minuta, napraviš jednu grešku i ubiju te - istakao je legendarni švajcarski arbitar.

Busaka kaže da je tokom karijere sudio 'jednu bitnu utakmicu' Lige šampiona u kojoj je video situaciju za crveni karton, ali nije video ko je napravio faul. 

- Rekao sam tad, molim vas recite mi ko je napravio faul jer bi u suprotnom ovo mogla da bude moja poslednja utakmica. Igrači su bili pošteni i jedan se javio i dao sam mu crveni karton - naveo je Busaka. 

Zbog toga smatra da je VAR tehnologija neophodna u današnjem fudbalu. 

- Samo zato što vas je VAR ispravio ne znači da ćete lako dobiti narednu utakmicu. To bi značilo da ne radimo dovoljno dobro sa sudijama - istakao je Švajcarac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading