(VIDEO) Liverpul "petardirao" Romu, tanka nada za "vučicu" pred revanš!

Autor:

Sport

24.04.2018

20:40 >> 20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liverpul je odigrao 70 minuta kao u transu, na semaforu je stajalo neverovatnih 5:0, a onda je Jirgen Klop izveo iz igre dvostrukog strelca i asistenta Mohameda Salaha i Roma je dala dva gola za kakvu-takvu nadu pred revanš u Rimu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Salah nije želeo preterano da se raduje golovima iz poštovanja prema bivšem klubu

Kladioničarskim žargonom rečeno, susret u Liverpulu je ove večeri doneo 7+ i tako ispunio očekivanja svih fudbalskih sladokusaca.

Liverpul nije postojao na terenu u prvih 25 minuta, Kolarov je čak pogodio prečku gola domaćina i onda sledi šou Salaha, Manea, Firmina i ostalih mađioničara iz Liverpula.

Jer upravo se magijom može nazvati ono što su demonstrirali na terenu, gde je postojao samo jedan tim - onaj trenera Jirgena Klopa! Do odlaska na odmor Salah je dva puta matirao Alisona za osmehe većine navijača na "Enfildu" i spokojan nastavak meča.

Ti osmesi su se proširili od uva do uva u narednih 25 minuta, koji se mogu podvesti pod definiciju totalnog fudbala, pošto je pre izgledalo da igrači u crvenim dresovima lete po terenu, nego što igraju fudbal. Mane je dva puta kao na tacni poslužio prvo Manea, a zatim Firmina koji su duplirali prednost od 4:0!

Tu nije bio kraj, pošto je u 70. minutu Milner nakon kornera pogodio u trepavicu Firmina za ogromnih 5:0 protiv obezglavljene Rome.

Onda igru napušta Salah i Roma dolazi do daha. Pre toga su mogli da izvade još nekoliko lopti iz gola, ali kad su već uspeli da ostanu na "samo 5" stigli su preko Džeka i Perotija do 5:2 i male nade pred revanš na svom stadionu!

Jednom su napravili čudo protiv Barselone, da li je realno nadati se novom podvigu? Saznaćemo naredne srede od 20:45!

TOK MEČA: 

90. minut - Kraj meča, Liverpul ide sa tri gola prednosti u Rim - 5:2!

87. minut - Peroti propušta dobru priliku da još više smanji rezultat! Kakav meč, umalo da Roma ide kući sa osmesima nakon sumornih 70 minuta

85. minut - PENAL! Milner je igrao rukom nakon šuta Najngolana u kaznenom prostoru! Peroti koristi najstrožu kaznu i vraća malu neizvesnost u ovaj revanš!

84. minut - Džekov šut po zemlji sa 16 metara zaustavlja Karijus bez problema... Roma u potrazi za drugim golom koji bi im ostavio kakvu-takvu nadu pred revanš!

81. minut - GOOOOOL! Edin Džeko postiže utešni gol za Romu, nakon sjajnog pasa Najngolana... 

73. minut - Tek sada je Roma imala dobru priliku, Šik je glavom uputio solidan šut, Karijus uz male probleme zaustavlja udarac...

69. minut - GOOOOOL! Firmino postiže novi gol nakon kornera Milnera! Liverpul na turbo pogon, Roma ponižena na "Enfildu"!

66. minut - Liverpul i dalje igra kao u transu, Romina odbrana se povija pred naletima domaćina... Čini se da nismo videli sve što se tiče tima sa "Enfilda" ove večeri... 

 

 

62. minut - GOOOOL! Pravi brodolom Rome, Firmino postiže gol, a asistent je nezaustavljivi Salah! Predriblao je Žesusa bez problema i pred gol uputio loptu koju je bez problema u mrežu sproveo brazilski napadač!

59. minut - Čudan pokušaj Šika na asistenciju Kolarova, iz dobre pozicije je smušeno šutirao... Ostaje ubedljivih 3:0 za Liverpul

56. minut - Salah koristi prostor koji su mu ostavili defanzivci Rome, asistirao je kao na tacni Maneu i već sada je ovo debakl Rome - 3:0!

54. minut - Roma pokušava bez uspeha da organizuje neki ozbiljniji napad... Liverpul nije izgubio meč kada je imao prednost na poluvremenu pune dve godine!

Salah je ove sezone postigao 10 golova na 11 odigranih mečeva u Ligi šampiona! Sezona iz  najlepših snova egipatskog fudbalera...

 

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, Roma mora da zaigra otvorenije u nastavku

45+2. minut - Liverpul odlazi na odmor sa zasluženom prednošću od 2:0!

45. minut - GOOOOL! Ponovo je Mohamed Salah u centru pažnje, pošto je nakon nove ubitačne kontre Firmino izbacio u prostor Egipćanina, golman Rome je bez potrebe izašao daleko od linije i Salah je to umeo da kazni!

42. minut - Liverpul pritiska poslednju liniju odbrane Rome, gosti se teškom mukom brane... 

38. minut - Uraganski napadi Liverpula se nastavljaju, Lovren je pogodio prečku nakon kornera... Puno sreće u ovim trenucima za Romu, koja može i da bude zadovoljna što je samo 1:0!

36. minut - GOOOOOL! Salah postiže maestralan gol za 1:0, Egipćanin otključava bravu bivšeg kluba!

32. minut - Mane je zatresao mrežu Rome, ali je gol poništen zbog čistog ofsajda...

30. minut - Salahov šut sjajno brani Alison, Liverpul u ovim trenucima opseda gol gostiju, ali drže se Rimljani.

27. minut - Mane je istrčao sjajnu kontru, povukao je loptu sa polovine terena i kad je izbio sam pred Alisona Bekera šutirao je preko gola iz izgledne pozicije. U sledećem napadu opet je senegalski fudbaler iz dobre situacije prebacio čitav gol!

18. minut - Koliko sreće za Liverpul! KOLAROV JE POGODIO PREČKU SA NEKIH 30 METARA! Njegov šut je prethodno nespretno skrenuo Loran Karijus i lopta je uzdrmala okvir gola!

 

 

14. minut - Nakon duela sa našim Aleksandrom Kolarovim Aleks Okslejd-Čemberlen je ostao da leži na travi, čini se kao teža povreda... Neće biti u stanju engleski fudbaler da nastavi susret!

5. minut - Firmino iz solidne pozicije šutirao pored gola, čini se da je otišao malo previše ukoso, što ga je koštalo možda i pogotka...

2. minut - Roma je prva pripretila preko Strotmana, njegov šut u okvir gola je lako zaustavio Karijus. Uzvratio je Salah na drugoj strani, ali je Alison lako intervenisao... Obećavajući početak utakmice..

1. minut - Počeo je meč u Liverpulu u kom ove večeri pada jaka kiša. Nadamo se da to neće smetati fudbalerima obe ekipe da nam podare još jedno spektakularno veče...

20:45 - Pozdravljaju se fudbaleri dva tima, utakmica samo što nije počela!

 

 

20:40 Navijači su otpevali čuvenu himnu "You'll never walk alone", oko 60.000 fanova se nalazi na krcatom Enfildu. Liverpul prvi put posle 10 godina igra u polufinalu Lige šampiona, Roma nije bila u ovoj fazi od 1984. godine!

 

 

Liverpul je u četvrtfinalu u oba susreta slavio protiv Mančester sitija (3:0, 2:1) i bez većih problema, suprotno svim očekivanjima, došli do mesta u polufinalu.

Roma je priredila jednu od najvećih senzacija u svetu fudbala u poslednjih nekoliko sezona, pošto su zbog gola u gostima uspeli da eliminišu možda i glavnog favorita za osvajanje Lige šampiona ove sezone Barselonu. "Vučica" je nakon poraza od 4:1 na gostovanju u revanšu pred svojim navijačima demolirala Katalonce sa 3:0.

Ovo su i sastavi obe ekipe za večerašnji duel:

 

 

 

 

A ovo  će biti posebno veče za Mohameda Salaha, najboljeg strelca Liverpula ove sezone, koji je do prošle sezone nosio dres kluba iz Rima...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading