SLUŽI SVRSI: Zbog VAR sistema dobio crveni

Autor:

Sport

28.04.2018

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

VAR je od ove sezone u nekoliko jačih evropskih liga, jedna od njih je i nemačka Bundesliga.

RepublikaFoto: streamja.com
Detalj iz Bundeslige

Korišćen je bezbroj puta od strane sudija, nekada opravdano, ponekad mora se priznati i ne, ali najveća kritika na račun nove tehnologije je što oduzima previše vremena.

Ovoga puta ipak nije trebalo puno vremena da informacije od stručne trojke stignu do glavnog arbitra utakmice između Šalkea i Borusije Menhengladbah.

Naime, Bentaleb je u 11. minutu susreta zbog jednog starta na sredini zaradio žuti karton, ali samo minut kasnije, sudija ga je ponovo pozvao i umesto žutog, pokazao mu direktan crveni.


O čemu se radi?

Sudijska trojka koja sedi za monitorima i gleda sporne situacije (VAR) dala je informaciju glavnom arbitru da je Bentaleb nakon starta i rukom udario Štindla, što je sudiji promaklo.


VAR je ovog puta bio od pomoći, mada se čini da je Bentaleb mogao da prođe i bez crvenog kartona, kako je jedva zakačio Štindla, koji je ipak iskoristio priliku da padne na zemlju kao da ga je pogodio metak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading