Krstajić za brazilske medije: PRITISAK POSTOJI, ALI STRAHA NEMA!

Autor:

Sport

03.05.2018

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilski mediji već uveliko pišu o protivnicima svoje selekcije na Mundijalu u Rusiji ovog leta. "Karioke" će meč trećeg kola u grupi E igrati upravo protiv naše selekcije, a za tu svrhu je tamošnji list "Globo" uradio intervju sa selektorom "orlova" Mladenom Krstajićem.

RepublikaFoto: Starsport
Krstajić: Ni u kvalifikacijama nismo bili favoriti, pa smo prošli dalje

Naš trener je rekao da straha od rivala u grupi nema, iako je Srbija trenutno najlošije kotirana na FIFA rang listi od svih timova.

– Pre početka kvalifikacija, Austrija je bila favorit u grupi, zajedno sa Irskom i Velsom. Mi smo bili tek četvrta selekcija o kojoj su brinuli rivali, ali smo završili kao prvi zbog dobre atmosfere i prijateljstva koji su nas krasili tokom kvalifikacija. Upravo zato mislim da ovi igrači imaju karakter da odigraju odličan turnir u Rusiji - rekao je Krstajić.

Protivnici su veoma zahtevni, ali će Srbija nastojati da iskoristi svaku šansu koja se ukaže u Rusiji.

– Svakako da nemamo lake protivnike. Kostarika je na 25. mestu liste FIFA, Švajcarska je šesta, a Brazil drugi, dok smo mi na 35. mestu. I to dovoljno pokazuje sa čime ćemo se suočiti u Rusiji. Ali, probaćemo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Prvi meč je najvažniji, a to je Kostarika, najslabiji od naša tri rivala - dodao je Krstajić.

Naš trener je dodao i da ne oseća nikakvu tremu, iako u trenerskoj karijeri nema previše iskustva iza sebe.

– Već je velika privilegija biti navijač koji sa tribina podržava svoj tim, a zamislite kada kao trener povedete svoju reprezentaciju na ovako veliko takmičenje. To je bez sumnje velika obaveza, ali i čast da se prikažemo u što boljem svetlu. Pritisak je normalan i on postoji, ali straha nema. Imam sjajne saradnike u stručnom štabu - zaključio je selektor Srbije.

Prvi meč na Mundijalu Srbija će odigrati 17. juna u Samari protiv Kostarike, uslediće duel sa Švajcarskom u Kalinjingradu 22. juna, odnosno sa Brazilom 27. juna u Moskvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading