(VIDEO) Bez pobednika u sudaru titana, BARSA SA DESETORICOM DO BODA PROTIV REALA!

Sport

06.05.2018

20:47 >> 20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone i Reala priuštili su još jedan spektakl navijačima širom sveta pri samom kraju španskog prvenstva. Katalonci su dva puta vodili, a "kraljevski klub" je dva puta sustizao prednost u meču punom uzbuđenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa "El klasika"

Iako je sve bilo jasno pred početak ovog meča, pošto je Barsa ranije obezbedila naslov prvaka u Primeri, sve je prštalo od uzbuđenja na prepunom "Nou kampu".

Igrači Reala nisu napravili počasni špalir za nove prvake, a nisu imali nimalo popusta na samom terenu.

Već u 10. minutu je Suarez krunisao munjevitu kontru Barselone i iskoristio Robertovu asistenciju kao na tacni za 1:0.

Međutim svega pet minuta kasnije je Ronaldo utišao skoro 100.000 navijača na "Nou kampu", pošto je sa nekoliko metara sproveo loptu u mrežu i doneo malu utehu svojim navijačima za izgubljenu titulu prvaka Španije.

Do kraja prvog poluvremena oba tima su igrala u talasima, pa su imali po nekoliko ozbiljnih prilika do odlaska na pauzu. Ipak, jedan od glavnih detalja dogodio se pred kraj prvog dela igre kada je Roberto sasvim opravdano dobio crveni karton zbog nesportskog faula nad Marselom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

I kada su svi očekivali da Real u nastavku dođe do preokreta i tako nanese prvi poraz Barseloni u Primeri ove sezone, krenulo je u drugom smeru.

Mesi je iskoristio jedno dodavanje Suareza, koji je pre toga verovatno uz faul oduzeo loptu Varanu, odličnom minijaturom u kaznenom prostoru namestio sebi poziciju i pogodio gol Kejlora Navasa. 

Nedugo zatim je propustio veliku priliku da poveća na 3:1 iz nove kontre, ali kad se to nije dogodilo stigla je i kazna.

Bejl je filigranskim šutem sa ivice kaznenog prostora nakon dodavanja Asensija postavio konačnih 2:2 u 72. minutu i tako ostavio sve opcije otvorene pred poslednjih 20 minuta.

U završnici je verovatno Real oštećenog zbog faula nad Marselom u kaznenom prostoru, protestovali su Madriđani kod sudije, ali sve je bilo uzalud, pošto penal nisu dobili.

Na kraju je ostalo 2:2 u veoma kvalitetnom "El klasiku", igrači oba tima su se prijateljski pozdravili na kraju, a posebno počasti je dobio kapiten Barse Andres Inijesta na kraju utakmice, koji će na kraju sezone otići u Kinu. Inijesta je do sada u karijeri odigrao 38 duela protiv Reala i zabeležio 16 pobeda uz 12 poraza i 6 remija.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading