Vetrovi me lome...Atletiko protestuje, Katalonci smišljaju formacije sa Grizmanom

Autor:

Sport

09.05.2018

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dok Atletiko Madrid izdaje saopštenja i javne kritike na račun Barselone, katalonski mediji sklapaju mozaik sa Antoanom Grizmanom za narednu sezonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antoan Grizman

"Katalonski Sport" je članak posvetio kombinaciji različitih formacija sa Grizmanom uz jasnu naznaku - Barsa sa njim može šta hoće.

Grizman je u Atletiku pokazao da može da igra sve pozicije u napadu, u različitim formacijama. Igrao je kao najistureniji, kao krilni napadač i kao polušpic i na svakom mestu je pokazao da još kako može da se snađe.

Koja kombinacija bi mu najviše odgovoarala u Barseloni?
Formacija 4-3-1-2

Prva formacija koja svima i zapada za oči, jeste Mesi kao desetka, iza Grizmana i Suareza. U tom slučaju bi centralni trio na terenu činio Buskets-Rakitić-Kutinjo.
Formacija 4-3-3

Ovo je klasična Barsina formacija i zaštitni znak tokom poslednje dve decenije. Trio na sredini je isti, a u napadu Mesi i Grizman po bokovima, Suarez kao centarfor, mada deluje da će Valverde po svemu što je radio ove sezone, ovu najmanje koristiti.
Formacija 4-4-2

Ukoliko ne bi bio u napadu, onda je ovo najgora formacija za Grizmana, jer ne odgovara poziciji bočnog veznog igrača. U tom slučaju, Osman Dembele bi mogao da iskoči u prvi plan na desnom boku, Kutinjo levo, a Rakitić i Buskets u sredini. Ovo je formacija u kojoj bi povremeno odmor mogli da dobiju Mesi ili Suarez, a da Grizman predvodi napad sa jednim od njih dvojice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading