KRLE RADI ZA MINIMALAC!

Autor:

Sport

12.05.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Mladen Krstajić radi za siću u poređenju sa ostalim selektorima koji će ovog leta predvoditi svoje zemlje na Mundijalu u Rusiji!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Krstajić će predvoditi Srbiju na SP

Plata stratega "orlova" iznosi 298.000 evra na godišnjem nivou, što je 24.833 evra mesečno. Sa tim primanjima od 32 selektora Krle je treći otpozadi (30. mesto). Manju platu od njega imaju samo Adam Navalka iz Poljske (268.000 evra) i Aliju Sise iz Senegala, koji radi za 198.000 evra!

Najplaćeniji na Svetskom prvenstvu, kako i dolikuje, biće branilac titule Nemac Joakim Jogi Lev, kome godišnje na račun legne 3,8 miliona evra. U stopu ga prate Adenor Leonardo iz Brazila, poznatiji kao Tite, i selektor Francuza Didije Dešan, koji za 12 meseci rada inkasiraju 3,6 miliona evropskih novčanica. U top pet najplaćenijih mundijalskih selektora nalaze se Đulen Lopetegi iz Španije (2,9 miliona) i strateg u kog se uzda domaćin turnira Rusija - Stanislav Čerčesov.

Legendarni golman "zbornaje" godišnje zaradi 2,5 miliona evra, što je zaista mnogo kada se u obzir uzme kakav je fudbalski rejting reprezentacije Rusije. Srbin na klupi Švajcarske Vladimir Petković nalazi se tek na 20. mestu i ima platu od 845.000 evra. Međutim, plate stručnjaka koji će predvoditi svoje selekcije za više od mesec dana na najvećoj smotri fudbala smešne su u poređenju sa sumama koje zarađuju najplaćeniji treneri na planeti.

Najviše privredi iskusni italijanski mag Marčelo Lipi, kojem Kinezi godišnje plaćaju čak 20.430.000 evra da vodi njihov nacionalni tim. Slede ga Pep Gvardiola, koji u Mančester sitiju godišnje inkasira 17.365.500 evra, a treće mesto zauzima menadžer gradskog rivala Junajteda Žoze Murinjo (17.025.000). Nestvarno zvuči podatak da Lipi zarađuje gotovo identično koliko i sedmorica najplaćenijih stručnjaka na Svetskom prvenstvu. Lev, Tite, Dešan, Lopetegi, Čerčesov, Santos i Sautgejt zajedno zarade 20.500.000 evra, svega 70.000 evra više od Italijana.

Poređenja radi, selektoru Srbije Mladenu Krstajiću potrebno je da radi 69 godina kako bi zaradio novac koji Lipi u Kini zaradi za samo godinu dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading