Bivši trener Zvezde kandidat za klupu ruskog velikana!

Autor:

Sport

12.05.2018

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi u nedelju završavaju prvenstvo, a neke stvari su već poznate. Roberto Manćini napušta klupu Zenita nakon jedne od najneuspešnijih sezona kluba iz Sankt Petersburga u poslednjih 10 godina. Kandidata da ga naslede ima puno, a neki su nam vrlo dobro poznati.

RepublikaFoto: twitter.com/pfc_arsenal
Božović već ima ozbiljnu karijeru u Rusiji

Kako je objavio italijanski "Korijere delo sport", Manćini je već dogovorio raskid ugovora sa čelnicima kluba, čak dve godine pre njegovog isteka, a pripašće mu odšteta od čak četiri miliona evra.

Manćini je glavni kandidat da preuzme reprezentaciju Italije.

A ko su kandidati da preuzmu Zenit?

Ruski "Sport" je objavio da su čelnici kluba iz Sankt Petersburga sastavili listu od pet imena, a među njima je i bivši trener Crvene zvezde Miodrag Božović Grof, aktuelni šef stručnog štaba Arsenala iz Tule.

Pored Božovića, na listi su aktuelni trener Napolija Maurisio Sari, nekadašnji trener Fiorentine, Sampdorije i Torina i reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović, Sergej Semak, koji vodi Ufu, te ponovo Dik Advokat, koji sada sedi na klupi Sparte iz Roterdama.

Mihajlović je jedini trenutno bez angažmana. Advokat, koji je sa Zenitom osvojio Kup UEFA 2008. već nekoliko godina najavljuje penziju, Semak je već jednom, doduše privremeno, sedeo na klupi Zenita, a ove sezone sa uspehom vodi Ufu, dok je Sari trenutno najzvučnije ime na ovoj listi.

Dakle, samo bi veliki zaokret u klupskoj politici doveo Božovića na kormilo Zenita, ali nikad se ne zna... Posebno zbog toga što klub iz Sankt Peterburga poslednjih sezona nije imao sreće sa zvučnim trenerskim imenima. 

Božović je u Rusiji vodio Amkar, Moskva, Dinamo, Rostov, Lokomotiva, Arsenal, a ove sezone je sa ekipom iz Tule obezbedio 7. mesto, nakon što su se prošle sezone u poslednjim trenucima spasili ispadanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading