(VIDEO) LUDNICA U ENGLESKOJ: Siti na kvoti 100! Venger se oprostio pobedom

Autor:

Sport

13.05.2018

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom terenu ekipu Lestera 5:4 u meču poslednjeg, 38. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Venger je na klupi Arsenal poslednji put sedeo na meču protiv Hadersfilda

Po dva gola za Totenhem postigli su Kejn i Lamera, a jednom se u strelce upisao Fuks (autogol). Dva gola za Lester postigao je Vardi, a po jedan pogodak dali su Marez i Iheanačo.

Arsen Venger se od Arsenala i Premijer lige oprostio pobedom. Arsenal je u gostima savladao Hadersfild 1:0. Jedini strelac za goste bio je Obamejang.

Mančester siti je u gostima pobedio Sautempton 1:0 golom Gabrijela Žesusa u 94. minutu. Novi šampion Premijer lige osvojio je rekordnih 100 bodova. Tim iz Mančester postao je prvi u istoriji Premijer lige, koji je uspeo da dođe do trocifrenog broja bodova. 

Liverpul je pobedio Brajton 4:0. Fudbaler Liverpula Mohamed Salah oborio je rekord po broju postignutih golova u Premijer lige od kada se igra 38 utakmica u sezoni, pošto je protiv Brajtona postigao svoj 32. pogodak.

Egipćanin je u 26. minutu postigao vodeći gol. Rekord su prethodno sa 31 postignutim golom držali Alan Širer za Njukasl, u sezoni 1995/96, Kristijano Ronaldo takodje za Mančester junajted u sezoni 2007/08. i Liverpulov Luis Suares 2013/14. godine.


U ostalim utakmicama, postignuti su sledeći rezultati: Barnli - Burnmot 1:12 Kristal Palas - Vest Bromvič 2:0, Mančester junajted - Votford 1:0, Njukasl - Čelsi 3:0, Svonsi - Stouk 1:2 i Vest Hem - Everton 3:1.

Siti je prvi sa 100 bodova. Potom slede: Mančester junajted 81, Totenhem 77 i Liverpul sa 75. Ova četiri kluba igraće u Ligi šampiona.

Čelsi je peti sa 70 bodova, dok  je Arsenal šesti sa 63. Plasman u Ligu Evropa izborio je i Barnli sa 55 bodova.

Iz Premijer lige ispali su Svonsi, Stouk i Vest Bromvič.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading