UEFA: Nije bilo sumnjivih uplata na meč Spartak - Radnički

Autor: Tanjug

Sport

16.05.2018

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska unija (UEFA) nema saznanja da je meč Spartak - Radnički Niš (2:0), na kome je arbitar Srđan Obradović dosudio dva penala za Subotičane, povezan sa kladionicama, prenosi Sportski žurnal.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice u Subotici

Fudbalski savez Srbije (FSS) zatražio je od UEFA podatke da li postoje neka sazanja o mogućim malverzacijama, pošto ima stručan tim koji se bavi sprečavanjem nameštanja utakmice, ali je iz Niona stiglo obeveštenje da nema nikakvih naznaka u povećane i sumnjive uplate.

Prethodno, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su sudiju Obradovića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja na utakmici u Subotici jer je "favorizovao domaći tim u direktnom duelu u borbi za Evropu".

Sudiji iz Jagodine određeno je zadržavanje od 48 sati nakon je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, saopšteno je iz MUP-a.

Obradović je na pomenutom meču dosudio "skandalozan" penal od dva za Spartak i napravio još jednu u nizu grešaka, među kojima je najpoznatija ona iz 153. večitog derbija kada je priznao gol Zvezdi nakon što je Džon Ruiz asistirao "iz auta" za gol.

Zato je reagovao i prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza i uputio zahtev Sudijskoj komisiji da se arbitar Obradović drastično kazni i skine sa liste sudija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading