(VIDEO) Suze na rastanku Juventusa i Bufona

Autor:

Sport

19.05.2018

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon odigrao je poslednji meč za torinski klub na duelu sa Veronom u 38. kolu Serije A.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bufon se oprašta od navijača

Bufon je posle 6.116 dana odlučio da ode iz Juventusa.

On je bio u startnoj postavi, a zamenjen je u 62. minutu. U festivalskoj atmosferi na stadionu u Torinu, navijači "stare dame" oprostili su se od legende kluba.

Pesme, poljupci, transparenti i suze obeležili su rastanak Bufona sa navijačima i saigračima.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bufon je pre nekoliko dana objavio da na kraju sezone odlazi iz Juventusa. Nije poznato da li će nastaviti karijeru u drugom klubu ili će se penzionisati.

Bufon je 2001. godine iz Parme prešao u Juventus, za koji je odigrao 656 utakmica. Ove sezone je osvojio devetu šampionsku titulu u Seriji A, a sedmu uzastopnu.

Dve titule su oduzete klubu zbog "kalčopolija", a uz to Juventus je izbačen u Seriju B, a Bufon je i tada ostao u klubu i pomogao mu da se vrati u prvu ligu.

Medju brojnim rekordima za klub i reprezentaciju, Bufon drži i onaj od 974 uzastopnih minuta bez primljenog gola, u sezoni 2015-2016. 

Od 1997. do 2018. godine odigrao je 176 utakmica sa reprezentaciju, iz koje se povukao pošto ekipa nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Sa "azurima" osvojio je Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading