JOKANOVIĆ ODUŠEVIO ENGLEZE: Blizu smo obećane zemlje, sada nećemo stati!

Autor:

Sport

19.05.2018

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Fulama Slaviša Jokanović izjavio je da veruje da može da uvede londonski klub u Premijer ligu.

Jokanović vodi Fulam ka Premijer ligi

Fulam će za nedelju dana u finalu plej-ofa za plasman u Premijer ligu igrati protiv Aston Vile.

Srpski stručnjak se u razgovoru za engleske medije prisetio svog dolaska na Ostrvo.

- Kada sam stigao u Votford, nisu mogli da mi izgovore ime - naveo je Jokanović i nastavio:

- Mi smo svi glumci, igramo pored aut-linije, vičemo i mašemo rukama. Ali važno je da ste poštovani i da ukazujete poštovanje.

Jokanović je u Premijer ligi igrao za Čelsi.

- Kada sam prvi put zaigrao za Čelsi protiv Liverpula, to je bilo nakon osam godina igranja u Španiji. Želeo sam da igram sa dva dodira, ali nisam mogao da nađem rešenje za pas ispred mene, pa sam loptu vraćao unazad. Publika to nije volela. Rej Vilkins, koji je bio fantastičan čovek sa mnogo trenerskog iskustva, rekao mi je "Slaviša, znam šta pokušavaš da uradiš, ali ako ne možeš da igraš unapred, nemoj da igraš sa dva dodira. Nemoj da igraš ni sa jednim dodirom, igraj pola dodira... Samo šutni loptu unapred i ne komplikuj svoj život previše". Na kraju, besan, samo sam šutirao loptu napred. To je bilo moje prvo iskustvo sa Engleskom. Bilo je brže, bilo je zamarajuće. Nije lako za ljude van Engleske - priznao je srpski trener.

Jokanović je u novembru prošle godine preuzeo Fulam, koji je tada bio 17. na tabeli Čempionšipa.

- Bio je to veoma težak period. U fudbalu morate da pravite male korake - naveo je Jokanović, koji je potom sa Fulamom imao 23 meča bez poraza.

Jokanović je osvrnuo i na odrastanje u Novom Sadu.

- Kao mali imao sam problem sa koncentracijom. Treneri u Vojvodini su mi zamerali što igram fudbal na ulici sa drugarima, umesto da pratim mečeve prvog tima. Danas mi je mnogo lakše da se fokusiram. Supruga sa troje dece vreme uglavnom provodi u Španiji, u porodičnoj kući. Biće sa mnom u subotu, na utakmici protiv Vile. Njihovo odsustvo mi pomaže da celo svoje vreme posvetim pripremama i radu na terenu - priznao je Jokanović.

Srpski trener se još jednom osvrnuo na duel sa Aston Vilom.

- Posao nije gotovo, nismo u Premijer ligi. Nije dovoljno samo da izađemo na Vembli i kažemo kako je lepo. Idemo da pobedimo. Nikada neću odustati, nikada se neću predati. Tako smo blizu obećane zemlje, sada nećemo stati - zaključio je srpski trener.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading