AMERIKANCI OMALOVAŽAJU SRBE: "Orlovi" ne mogu dalje od osmine finala SP!

Autor:

Sport

20.05.2018

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije ispašće u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji od selekcije Nemačke, tvrdi američki ESPN.

RepublikaFoto: fss.rs
Slavlje fudbalera Srbije

- Činjenica da je Srbija bila prva u kvalifikacionoj grupi svakako nije mali uspeh, ali jedan "koji je izazvao iznenađujuće malo slavlja u zemlji". Srbija je pobedila Gruziju 1:0 i izborila SP, ali je tri dana ranije poražena od Austrije. Srbija nije igrala u grupi sa velikim imenima kontinentalnog fudbala, ali jeste sa timovima koji su igrali na EP 2016. godine (Republika Irska, Vels, Austrija). Ključni momenat je bio gol Aleksandra Kolarova u Dablinu na meču sa Ircima - navodi se u tekstu ESPN.

 - Snaga selekcije Srbije ogleda se u veznom redu, koji "može da parira bilo kom u Rusiji". Nemanja Matić predvodi Srbiju, dok je Luka Milivojević imao finu sezonu u Kristal Palasu, gde je izabran i za najboljeg igrača. Sergej Milinković-Savić, mladi fudbaler Lacija koji će ovog leta preći u jedan od još većih evropskih klubova, trebalo bi da bude na vrhu trougla na sredini terena. Srbija je ekipa sa dosta kreativnosti koja bi mogla da bude izuzetno opasna u napadima u tranziciji - navodi novinar ESPN i dodaje da Srbija proizvodi fudbalere u spektakularnim količinama, ali je retko kada uspevala da taj talenat predoči u uspeh nacionalnog tima.

- U kvalifikacijama je sve delovalo bolje, ali i dalje postoje sumnje - ističe se u tekstu i dodaje:

- Srbija ima problem da održi nivo igre 90 minuta. Ima naviku da se isključi u odsudnim trenucima i to je nešto što mora da se promeni ako želi da prođe grupu. Aleksandar Mitrović je kao prva zvezda tima, prevashodno zbog impresivne forme u kojoj igra u Fulamu, ali i šest golova koje je dao u kvalifikacijama. Mitrović je postigao i dva gola u poslednjoj prijateljskoj utakmici Srbije, protiv Nigerije.

Novinar ovog medija ističe na kraju da Srbija ne može dalje od osmine finala SP.


- Ukoliko i Srbija uspe da bude bolja od Švajcarske i Kostarike - Brazil je svima van dometa – najverovatniji protivnik će joj biti Nemačka. Iako ima relativno dobar skor sa njima na proteklim šampionatima sveta, jasno je da u tom meču postoji samo jedan favorit - zaključuje se u tekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading