ZVEZDI PAKAO NA PUTU DO LIGE ŠAMPIONA!

Autor:

Sport

23.05.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda ipak neće biti povlašćena ukoliko se plasira u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Naime, crveno-beli su imali izglednu šansu da budu u grupi nosilaca, ali su njihova nadanja pala u vodu nakon što je Legija postala šampion Poljske i tako ih gurnula među nepovlašćene klubove. U prevodu, Zvezdu čeka pakao do plasmana u elitu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

LETEĆI START

Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za LŠ je zakazan za 19. jun, ali kako su nacionalna prvenstva u skoro svim zemljama završena, crveno-beli već uglavnom znaju potencijalne protivnike. Kako će šampion Srbije zasigurno biti u prvom kolu u grupi povlašćenih klubova, mogući rivali su Dudelanž (Luksemburg), Spartak Trnava (Slovačka), Valeta (Malta), Sutjeska (Crna Gora), Alaškert (Jermenija), Suduva Marijampol (Litvanija), Kork siti (Republika Irska), Spartaks Jurmala (Letonija), Flora Talin (Estonija), Santa Koloma (Andora)... Sa ovim ekipama Zvezda ne bi trebalo da ima problema, dok su u drugom kolu rivali daleko ozbiljniji. Ukoliko prođe prvo kolo, u drugom su potencijalni rivali Ludogorec (Bugarska), Seltik (Škotska), APOEL (Kipar), Legija (Poljska), Astana (Kazahstan), Karabag (Azerbejdžan), BATE Borisov (Belorusija), Dinamo (Hrvatska), Šerif (Moldavija), dok će ime poslednjeg rivala biti poznato kada se završe sve lige.

RepublikaFoto: Starsport
Proslava titule na "Marakani"

LAKO DO LE

Ako prođe prva dva kola, Zvezdu u trećem čekaju pobednici iz druge runde (Ludogorec, APOEL, Astana, Dinamo Zagreb...), kao i Salcburg i PSV Ajndhoven, koji se uključuju tada u kvalifikacije. U četvrtom kolu se uključuju Jang bojs i prvak Češke. U slučaju da crveno-beli ispadnu u trećem kolu Lige šampiona, imaće lakši put do Lige Evrope. Tamo će ih samo plej-of deliti od grupne faze drugog po jačini klupskog fudbalskog takmičenja na Starom kontinentu i imaće povlašćen status. To znači da Zvezda neće moći da za protivnika dobije timove iz Engleske, Italije, Španije, Nemačke, Francuske.... Ako srpski klub dođe do plej-ofa za Ligu šampiona i ostane na pragu elite, plasiraće se direktno u Ligu Evrope.

Utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona počinju 10. jula, dok je revanš zakazan za sedam dana kasnije.

I KOLO KVALIFIKACIJA ZA LŠ - C. zvezda (povlašćena)

poželjni

Dudelanž (Luksemburg)

Spartak (Trnava)

Valeta (Malta)

Vikingur (Farska ostrva)

Krusejders (Severna Irska)

Alašket (Jermenija)

Sutjeska (Crna Gora)

nepoželjni

Suduva (Litvanija)

Kork siti (R. Irska)

Spartaks (Letonija)

Valur (Island)

Flora (Estonija)

Maribor ili Olimpija (Slovenija)

Torpedo (Gruzija)

II KOLO KVALIFIKACIJA ZA LŠ - C. zvezda (nepovlašćena)

poželjni

Helsinki (Finska)

TNS (Vels)

Kukeši (Albanija)

nepoželjni

Dinamo Z. (Hrvatska)

Rozenborg (Norveška)

Kluž (Rumunija)

Brondbi (Danska)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading