NIJE BILO SUJETE: Evo kako je Krstajić objasnio izostavljanje pojedinih igrača sa spiska za Mundijal

Autor: Katarina Kostić

Sport

24.05.2018

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić obrazložio je zašto je odabrao 27 igrača za završne pripreme za predstojeći Mundijal u Rusiji.

RepublikaFoto: Starsport
Krstajić je odabrao 27 fudbalera

Krstajić je prvobitni spisak od 35 igrača skratio na 27. Konačan spisak od 23 igrača biće dostavljen FIFA-i do 4. juna.

- Na spisku se nalaze četiri golmana, ali ćemo na SP voditi trojicu. Potreban nam je četvrti golman na pripremama. Nije bilo lako, ali sam ponosan na stručni štab jer smo iscrpno radili i, sa zadovoljstvom mogu da kažem, napravili pravi izbor. Fond igrača uopšte nije veliki. Svako je dobio minutažu da pokaže koliko može. Ne samo to, već i forma i karakter igrača, kakav je ko kao čovek, to su segmenti koje smo gledali, kompletnu celinu, šta ko može da odgovori u datom momentu - rekao je Krstajić.

Na spisku nema Ivana Obradovića, Nemanje Gudelja, Nikole Maksimovića, Dušana Baste...

- Spisak smo morali da skratimo, a odluka je bila na meni i stručnom štabu. Nije bilo lične sujete i konfliktnih situacija. Najviše bih voleo da mogu da vodim 35, ali to je nemoguće. Računamo na igrače koji nisu na spisku. Bio sam u istoj situaciji uoči EP 2000. kada sam otpao zajedno sa Nenadom Grozdićem. Shvatio sam procenu stručnog štaba tada i verujem da će i ovi igrači sada isto shvatiti jer nam je želja da što bolje prezentujemo Srbiju - rekao je Krstajić.

Na spisku se našao i povređeni Matija Nastasić.

- On je bitan šraf u našem timu. 26. maja će biti poznato da li ćemo moći na njega da računamo u Rusiji - naveo je selektor Srbije.

Na spisku nije bilo najboljeg strelca Superlige Srbije Aleksandra Pešića iz Crvene zvezde.

- Naravno da nije degradacija naše lige. Pešić je četvrti špic sa spiska od 35 imena. On je prvi strelac lige. Prijović je prvi strelac grčke lige, Mitrović mnogi kažu naš najbolji špic, Jović se dokazuje u nemačkom prvenstvu. Drago mi je što imam sedam miliona saradnika i kolega, da komentarišemo da bude dobro našem fudbalu - istakao je Krstajić i dodao da se opredelio za 27 igrača, jer je sezona bila duga.

Srbija će na pripremama u Austriji odigrati prijateljske utakmice sa Čileom i Bolivijom.

- Neću otkrivati sve adute na tim utakmicama. Došli smo do ideje da igramo protiv Južnoamerikanaca jer imamo Kostariku u grupi. Sastav će protiv Čilea sigurno biti kombinovan. Kostarika je prva u nizu na Svetskom prvenstvu i najbitnija je, određuje kako i šta dalje, diže ili spušta atmosferu - istakao je srpski selektor.

Krstajić je ponovio da je uspeh sam plasman na Mundijal.

- Učinićemo sve da napravimo dobru atmosferu i prezentujemo Srbiju na pravi način. Ne bežimo od odgovornosti i pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat u Rusiji - zaključio je Krstajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading