SAVET PRVAKA SVETA: Za reprezentaciju moraju da igraju oni kojima je stalo

Autor:

Sport

25.05.2018

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On zna kako se jedna fudbalska reprezentacija penje na krov sveta... Veljko Paunović bio je šampion planete sa "orlićima", a pred Svetsko prvenstvo u Rusiji smatra da dres nacionalnog tima mogu da nose samo oni koji su gladni uspeha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- U tim moraju da budu izabrani momci kojima je stalo do reprezentacije. Tamo mnogo toga mogu da dobiju. Mi smo narod koji je gladan uspeha na velikim takmičenjima i takvi moraju da budu i igrači. Igrači moraju da se vole. Kad smo igrali na SP u Novom Zelandu igrači su u šetnju išli zagrljeni i nisu buljili u telefone. To je vrlo važno. velika su očekivanja i tako i treba da bude. Zato na SP moraju da igraju oni koji su gladni uspeha, oni koji na ovo takmičenje gledaju kao na odskočnu dasku ili žele da daju pečat karijeri. Ali, moramo i da definišemo šta je uspeh - da li je to prolazak grupne faze ili osvajanje titule prvaka sveta - rekao je Paunović za “Nezavisne novine”.

RepublikaFoto: instagram.com/veljko_paunovic

On smatra da naši momci imaju dva važna aduta.

- Naš veliki adut su ponos i vera u sebe. Mi smo najbolji kad je najteže, a kad bi trebalo da bude lako onda uprskamo. To je mač sa dve oštrice i moramo da se pripazimo, dodao je srpski stručnjak.

Paunović dodaje da Brazil ne sme da se posmatra kao favorit.

- Da sam tako razmišljao nikad ne bismo bili prvaci sveta. Nejmar se jeste vratio, ali izlazi iz teške povrede i u fudbalu je najteže vratiti formu. To ne ide na ruku njemu i Brazilu. I ostale ekipe u grupi se dosta pitaju, možda neko od nas bude prvi. U jedno sam siguran: ne smemo mi da budemo ti koji će im staviti zlatnu medalju oko vrata - jasan je Veljko Paunović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading