ŠPANSKI NOVINAR TVRDI: Ronaldo je egoista! Sebe gurnuo u prvi plan i naljutio saigrače

Autor:

Sport

27.05.2018

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar španske "Marke" Hoze Feliks Dijaz žestoko je opleo po najboljem fudbaleru Reala Kristijanu Ronaldu, koji je posle finala Lige šampiona sa Liverpulom (3:1) najavio mogućnost da napusti madridski klub.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Heorhina trči u zagrljaj Kristijanu

Real je pobedio 3:1, a onda je Ronaldo stavio sebe u prvi plan.

- Bilo je lepo igrati za Real. U narednim danima saopštiću odluku navijačima koji će, znam, biti uz mene. Ne bih širio priču, već uživao u šampionskom slavlju. Lične situacije nisu važne - rekao je Ronaldo posle meča, a onda je nastavio:

- Moj problem traje već duže vreme. Nije stvar u novcu. Osvojio sam pet LŠ i odavno sam u istoriji, ali... Ništa ne mogu da garantujem, ali neću da lažem. Neću da se krijem, ali narednih dana ću obaviti razgovore koje moram. Nešto će se dogoditi. Nemam problema sa predsednikom Perezom. On je pravi profesionalac. Nemam problema sa njim. Slažem se da ovo nije pravo vreme, ali moram da budem iskren. Ne govorim puno, ali kada nešto kažem, onda ima težinu.

Pojedini španski mediji tvrde da je Ronaldo ponovo želeo da stavi sebe u prvi plan ispred kolektiva i da je ponovo proradio njegov ego. Real je pobedio 3:1, ali Ronaldo nije bio u prvom planu. I dok su fudbaleri, navijači, treneri i svi kojima je Real u srcu slavili treću uzastopnu evropsku titulu, Portugalac je plasirao nepotrebnu izjavu koja je zabrinula sve u Madridu.

 

- Ronaldo je pogrešio. Nije bio trenutak za pitanje o njegovoj budućnosti kao igrača Reala. Isto kao što nije bio trenutak da Geret Bejl priča o svojoj budućnosti. Međutim, istina je ta da je Ronaldo svojom izjavio napravio više štete nego Bejl. Toliko da je to odjeknulo u svlačionici, koga ga je na čelu sa kapitenom Ramosom pitala šta to treba da znači? Prvo privatno, a onda javno. Ronaldo je napravio korak napred, uzburkao je duhove, napravio je potres u klub i svlačionici. Njegovim saigračima se nije svidelo šta je uradio - naveo je Dijaz.

- On je egoista. Kao da je hteo da stavi svima do znanja: Da sam postigao gol, ne bih ništa pričao. Istina je da, kada se istuširao, smekšao je svoje mišljenje i retoriku, ohladio se... Uvideo je da je napravio grešku. Perez želi da Ronaldo nastavi da igra u Realu - naveo je španski novinare.

Ronaldo ima ugovor sa Realom do juna 2021. godine. On godišnje zarađuje u madridskom klubu 21 miliona evra.

Međutim, španski mediji navode da je Ronaldo ranije već pravio slične "manevre" kako bi sebe istakao u prvi plan ili da bi dobio veću platu. Ronaldo ne želi da zarađuje manje od Lionela Mesija i Nejmara. Argentinac u Barseloni ima 40 miliona evra godišnje, a Nejmar u PSŽ-u zarađuje 35 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading