Dmitrović: Greške golmana na SP se ne praštaju

Autor: b92.net, Republika

Sport

29.05.2018

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman Eibara i srpski reprezentativac Marko Dmitrović rekao je da je finale LŠ pokazalo kako se kažnjavaju greške golmana na velikim takmičenjima

RepublikaFoto: ST/N.MANDIĆ
Dmitrović se sa Srbijom sprema za Mundijal

Dmitrović se sa Srbijom sprema za Mundijal.

- Motivisani smo da se što bolje spremimo i odigramo jedan dobar turnir - rekao je Dmitrović i dodao:


- Svi smo za sada tu, Aleksandar, Vladimir, Predrag i ja. Svi ćemo hteti da se nametnemo i damo sve od sebe. Nas četvorica smo pre svega dobri prijatelji i poštujemo se. Teška je odluka za selektora. Na kraju priprema treba da eliminiše četiri igrača i nije lako. Svaki od 27 igrača koji su ovde su zaslužni i svi su imali dobre sezone, ali takva su pravila, 23 igrača mogu samo da putuju.

On se osvrnuo na finale LŠ u kome je Real pobedio Liverpul 3:1.

- Veoma psihički treba da budeš jak. Jedna greška promeni totalnu sliku o golmanu. Iako je on izvanredan golman, nije slučajno u Liverpulu, ali posle dve greške u finalu, ceo svet mislim da je promenio mišljenje o njemu. Takva je pozicija golmana, naše greške su skoro 99 odsto golovi, ali dobro, to je jedna posebna odgovornost. Nije čast, ali je velika odgovornost i saigrači imaju veliko poverenje u golmane svojih timova. Vrlo je bitno biti skoncentrisan svih 90 minuta jer je svaka greška uočljiva i na visokom nivou kakva je Liga šampiona ili Svetsko prvenstvo se ne prašta - naveo je golman Eibara.

Osvrnuo se i na nove "Telstar" lopte koje će fudbaleri "terati" u Rusiji. 

- Dosta su lakše od ostalih lopti i ima čudnu putanju kad se udari s velike distance i nisu toliko za golmane baš dobre, ali imamo vremena da se naviknemo i spremićemo se do početka Mundijala - rekao je Dmitrović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading