Bivši predsednik FSS o nasledniku, reprezentaciji i Partizanu: KOKEZU VOLE VIŠE OD MENE, UNAPREDIO JE SRPSKI FUDBAL!

Autor:

Sport

01.06.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavišu Kokezu narod voli više od mene i to je dobra stvar za srpski fudbal, poručuje Tomislav Karadžić (79) za Srpski telegraf! Prošlo je dve godine otkako je Tole napustio Terazije 35, a u razgovoru za naš list poručuje da je izuzetno zadovoljan radom naslednika, za kojeg kaže da uživa daleko veće poverenje javnosti.

RepublikaFoto: Starsport
Karadžić: Reprezentacija ima veću podršku i klupski fudbal uopšte

Najviše zbog plasmana na Mundijal u Rusiji, čime je prekinut osmogodišnji post reprezentacije na velikim takmičenjima. Karadžić je govorio i o očekivanjima i nadanjima pred Svetsko prvenstvo, kao i čime ga je selektor Mladen Krstajić ubedio da je pravi čovek na klupi nacionalnog tima.

* Prošlo je dve godine otkad vas je zamenio Slaviša Kokeza. Kako vidite taj period?

- Kokeza dobro radi i ima veću podršku javnosti nego što sam ja imao. Raduje me jer je to dobro za fudbal. Reprezentacija ima veću podršku, kompletan srpski fudbal takođe. Još to nije dovoljno koliko realno kao sport zaslužuje, ali u svakom slučaju ide se napred. Ide se u brojne programe i infrastrukturne prirode, razmišlja se o A timu, budno se to prati, što je najvažnije. Dobro se radi sa mlađim selekcijama i ne mogu da kažem ništa što nije pohvalno.

* Zajedničko vam je da vas navijači Zvezde ne vole...

- Vidim to, iznenađen sam, ali mislim da je to stvar pojedinaca, a ne kluba, odnosno Crvene zvezde. Mislim tu na pojedince u upravi kluba s Marakane.

Karadžić: Krstajić je pozvao najbolje što srpski fudbal ima, njegov autoritet nad igračima je neosporan

* Kako vam se čini atmosfera u reprezentaciji? Koliko mogu "orlovi" u Rusiji?

- Sjajna atmosfera. Mislim da je Krstajić pozvao najbolje što imamo. Raduje me da savez jako dobro funkcioniše. Nadam se da iz ovakve atmosfere i ovakvog druženja na svim relacijama može da se očekuje neki dobar rezultat.

* Šta bi za vas bio dobar rezultat?

- Moja želja bi bila da konačno izađemo iz tog prvog kruga na Mundijalu. Mislim da smo po kvalitetu igrača ispred Kostarike i Švajcarske. U fudbalu mnogo toga odlučuje, može i slabiji da pobedi jačeg.

* Ima li Krstajić kvalitet da Srbiju odvede do tog cilja?

- Krstajić ima autoritet i strašno ga poštuju svi igrači. On je autoritet za sve momke tamo. To je ono što sam ja iznutra video i to je za selektora vrlo važno. A Mladen tamo nije sam. Ima jako dobar tim oko sebe - ističe Tomislav Karadžić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading