Fudbaleri Srbije: Biće bolje protiv Bolivije

Autor:

Sport

05.06.2018

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbalski reprezentativac Marko Grujić izjavio je da je poraz od Čilea na prijateljskom meču u Gracu došao u pravo vreme.

RepublikaFoto: Starsport
Startna postava Srbije na meču sa Čileom

Srbija se u Austriji priprema za SP u Rusiji, a u ponedeljak veče je u Gracu poražena (0:1) od aktuelnog južnoameričkog šampiona, koji neće nastupiti na Mundijalu.

- Poraz od Čilea svakako nije dobar, ali sada imamo šest dana da se spremimo za Boliviju i da pobedom pokušamo da odemo s dobrom atmosferom na SP. Poraz nije dobar, ali ako je već morao da se dogodi, bolje što je to bilo u prijateljskoj utakmici, nego na Mundijalu - rekao je Grujić i dodao:

- Imali smo malo problema s njihovom igrom i koncepcijom. Nismo pravili presing kako smo zamišljali u prvom poluvremenu, ali u drugom smo bili dosta bolji. Imali smo par situacija, ali imali su i oni. Oni su čak i nesrećno promašili priliku pred praznim golom. Na kraju smo primili gol iz prekida, što je pokazatelj da je bilo pada koncentracije i dokaz da moramo ozbiljnije da branimo gol u skraćenim kornerima.

Grujić kaže da veruje da će Srbija biti spremna za prvi meč na Mundijalu protiv Kostarike.

- Čileanci su tipična južnoamerička reprezentacija, niskog rasta, težišta i veoma su brzi, ali u većem delu smo dobro odgovorili na takav tip igre, što je svakako dobar pokazatelj pred meč protiv Kostarike na Mundijalu. Posle poraza od Maroka smo pokazali reakciju protiv Nigerije. Isto verujem da će biti i protiv Bolivije - rekao je Grujić.

Golman Srbije Vladimir Stojković bio je jedan od najboljih igrača na meču.

 Svakako nije lep osećaj primiti gol tako pred kraj, jer je na Mundijalu svaki gol bitan, svaki minut. S druge strane, bolje je što se to desilo sada u pripremnom periodu, jer će se na SP svaki bod računati -rekao je Stojković, koji se nada da će će vrhunac forme "orlova" biti na Mundijalu.

Nikola Milenković je debitovao za "orlove" na meču sa Čileom.

- Sigurno je da sam srećan zbog debija, ali sam tužan zbog poraza, nismo zaslužili. Imali smo posed, dobre šanse, ali kada ih ne iskoristiš, usledi kazna. Moramo da dignemo glavu i da se protiv Bolivije pokažemo u pravom svetlu - rekao je Milenković, koji kaže da mu je Duško Tošić svojim iskustvom dosta pomogao na ovom duelu.

Luka Milivojević je istakao da je najbitnije da ekipa ne ponavlja greške iz utakmice protiv Čilea.

- Ovo nam je bila prva utakmica posle uvodnih sedam dana. Noge su nam bile 'malo teže'. Ovaj meč će nam puno značiti da ne ponavljamo greške na SP - rekao je Milivojević.

Srpski reprezentativci su danas u izolaciji od javnosti i trening u kampu Bad Valtersdorf biće zatvorenog tipa.

Srbija će igrati protiv Bolivije 9. juna u Gracu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading