Po ovome smo bez premca u Rusiji!

Autor:

Sport

06.06.2018

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaleri koji će nastupati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji ubedljivo su ispred svih po jednom parametru. "Orlovi" su sa prosečnom visinom od 187 centimetara najviša selekcija na ovom Mundijalu.

RepublikaFoto: Starsport
Srbi kao tornjevi u konkurenciji ostalih

Čak osmoro igrača ima preko 190 centimetara i to su: Vladimir Stojković, Nemanja Milenković, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Matić, Marko Grujić, Marko Dmitrović, Predrag Rajković i Aleksandar Prijović.

Najviši u našem sastavu su golman Partizana (195) i defanzivac Fiorentine (195).

Drugo mesto iza naših reprezentativaca dele Hrvati i Nemci, čija prosečna visina fudbalera iznosi 186 centimetara po fudbaleru.

Pored ovoga Krstajić na raspolaganju ima i jedan od najmlađih timova na turniru, pošto su naši igrači u proseku stari 26,8 godina.

Najmlađi sastav ima reprezentacija Nigerije (25,9), a potom slede Francuska (26), Engleska (26), Tunis (26,5) i Srbija (26,8). Sa druge strane, najstariji sastavi su od Paname (29,6) i Kostarike (29,6). 

Kod Engleza je zanimljivo što sva 23 fudbalera iz sastava igraju u domaćem prvenstvu, sledi Rusija sa 21 igračem iz domaćeg šampionata, dok primera radi u našem timu svega tri igrača igraju u domaćoj Super ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading