Ronaldo prelomio: Idem iz Reala!

Autor:

Sport

07.06.2018

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji fudbaler Reala Kristijano Ronaldo definitivno je odlučio da napusti madridski klub, prenosi najpoznatiji portugalski sportski list rekord.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ronaldo je odlučio da napusti Real

- Neispunjena obećanja dovela su do nepovratne odluke. Kreće aukcija - stoji na naslovnoj strani portugalskog lista.

Ovaj list tvrdi da je Ronaldo pre sedam meseci dobio obećanje prvog čoveka Reala Florentina Pereza da će mu godišnja plata biti povećana sa sadašnjih 21 milion evra na 30 miliona. 

- Ronaldo smatra da je Perezovo odugovlačenje sa ispunjenjem obećanja u stvari strategije da se Kristijano istera iz kluba - navodi list.

Ronaldo je u novembru 2016. potpisao ugovor sa Realom do 2021. Portugalac je tada dobio godišnju platu od 21 milion evra. U međuvremenu Nejmar je prešao iz Barselone u PSŽ gde zarađuje 35 miliona evra godišnje, a Lionel Mesi ima u Barseloni platu od 40 miliona evra.

Ronaldo je posle osvajanja Lige šampiona u Kijevu najavio da će da napusti klub, ali su potom svi u Realu to demantovali.

Španski mediji objavili su nedavno da Ronaldo zahteva platu od čak 75 miliona evra godišnje i šestogodišnji ugovor, odnosno da završi karijeru u Madridu u 40. godini. 

Sličan pritisak na upravu kluba Ronaldo je i ranije pravio, kada je pretio odlaskom, a na kraju ostao uz ispunjenjene zahteve. 

Ronaldo je došao 2009. godine u Real za 90 miliona evra. Odigrao je 438 mečeva za Real, postigao je 450 golova, osvojio je četiri Lige šampiona i dva španska prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading