Panceri se sećaju 2010. godine, znaju oružje "orlova": MATIĆ JE MONSTRUM, DOBRO SMO IZBEGLI SRBIJU BAR U PRVOM KRUGU!

Sport

08.06.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemci i dalje vuku traume iz 2010. godine, kada su ih fudbaleri Srbije savladali sa 1:0 u grupi na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

RepublikaFoto: Starsport
Nemci duboko poštuju Nemanju Matića

Gol Milana Laneta Jovanovića i odbranjen penal Vladimira Stojkovića i dalje odzvanja u glavama "pancera", pa ne kriju zadovoljstvo što na Mundijalu u Rusiji neće odmeriti snage s nama u prvoj fazi. Fudbalski savez Nemačke se na svom zvaničnom Tviter profilu obratio "orlovima" na srpskom jeziku uz jasnu napomenu od koga sada očekuju najveću opasnost ako se budemo sreli.

Srbija i Nemačka mogle bi da se sretnu u osmini finala na Mundijalu u Rusiji

PRILIKA ZA REVANŠ

- Zdravo, Fudbalski savezu Srbije. Drago nam je da nismo opet s vama u grupi. Nemanja Matić je monstrum od igrača, motor u veznom redu Mančester junajteda. Može li vas on odvesti do nokaut faze? Možda se vidimo tamo - stoji u poruci Nemaca uz Matićevu fotografiju sa jasnom iluzijom da bi do dvoboja i prilike za revanš posle osam godina moglo doći u osmini finala.

Naime, ukoliko Srbija, prema prognozama, osvoji drugo mesto u Grupi E, pod uslovom da Brazil opravda ulogu favorita i zaposedne tron, "orlovi" bi u osmini finala stvarno mogli na "pancere". Za to je još neophodno da oni budu neprikosnoveni u Grupi F u konkurenciji Meksika, Švedske i Južne Koreje. Ako tako bude, do dvoboja bi došlo 3. jula u Sankt Peterburgu.

1:0 - bio rezultat u korist Srbije protiv Nemačke na SP 2010. u Južnoj Africi

VARLJIVA SREĆA

Ostaje nejasno zašto Nemcima smeta da se opet sretnu s nama. Naime, taj poraz u Južnoj Africi od Srbije im je bio dobra opomena, pa su na kraju dogurali do trećeg mesta. Isto je bilo i 2008, kada su nas savladali (2:1) u poslednjoj proveri pred odlazak na EVRO 2008, na kojem su osvojili srebro, a "orlovi" nisu ni stigli do turnira u Austriji i Švajcarskoj. Pobedu su Nemci odneli i 2003. (1:0), ali na Evropskom prvenstvu naredne godine nisu stigli dalje od grupne faze. Naša reprezentacija nije igrala na takmičenju u Portugalu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading