Od kog "orla" najviše zaziru Brazilci i Švajcarci

Autor:

Sport

11.06.2018

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moraćemo dobro da se pričuvamo Aleksandra Mitrovića" - to je jednodušna ocena brazilskih i švajcarskih medija, koji su sa pažnjom ispratili efikasnu partiju srpske reprezentacije protiv Bolivije (5:1), čemu je najviše doprineo napadač Njukasla na pozajmici u Fulamu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

- Mitrović je bio fantastičan. U sistemu 4-2-3-1 centarfor Srbije se posebno istakao, i dobro je funkcionisao u tandemu sa Ademom Ljajićem - napisao je brazilski "Gol" i poručio svom selektoru - "Tite, pogledaj ih".

"Globo" nije bio impresioniran trijumfom "orlova", jer u analizi navodi da je Bolivija veoma loša ekipa, i da je izabranicima Mladena Krstajića bilo ostavljeno neshvatljivo mnogo prostora. Navodi se da je Srbija opasna u skok igri posle prekida, a pored Mitrovića pohvale je dobio i Branislav Ivanović, strelac atraktivnog pogotka.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović

Brazilski ESPN je istakao da je srpski nacionalni tim lepo odigrao protiv Bolivije, kontrolisao ceo meč, ali i da je igrao jak presing na defanzivce protivnika. U prvi plan je od pojedinaca stavljen Mitrović, uz isticanje da je Ivanović napravio malo remek-delo kada je reč o četvrtom golu.

Švajcarski list "Blik" je takođe pozitivno ocenio igru "orlova", s tim što je izdvojio akciju u finišu prvog poluvremena.

- Srbija je Bolivijcima izazvala vrtoglavicu u 42. minutu, kada je Ivanović završio sjajnu akciju - navodi list.

Srbija i Brazil će se sastati u trećem kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Brazilu, 27. juna u Moskvi, na stadionu "Lužnjiki".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading