UEFA PRETI "SVECIMA": PSŽ mora da sredi račune do kraja juna

Autor:

Sport

13.06.2018

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da Pari Sen Žermen do kraja meseca mora da sakupi milione evra u prihodima ili da se suoči sa kaznom zbog preteranog trošenja novca.

PSŽ-u prete sankcije

UEFA je navela da je nezavisna istraga kontrolnog tela za finansije te organizacije konstatovala da je francuski šampion preuveličao tržišnu vrednost "nekoliko ugovora o sponzorstvu kluba", uključujuči i ugovore iz Katara, koji su blisko povezani sa vlasnicima PSŽ-a.

U aprilu je utvrđeno da je klub iz Pariza prošlog leta preuveličao sponzorske ugovore u vrednosti od 200 miliona evra. Na taj način prikazao je da je platežno sposoban da realizuje najskuplji transfer u istoriji fudbala - prelazak Nejmara iz Barselone za 222 miliona evra - kao i da na jednogodišnju pozajmicu, uz pravo obaveznog otkupa ugovora, dovede Kilijana Mpabea iz Monaka za 160 miliona.

UEFA je navela da će klub "ostati pod pažljivim nadzorom i da će biti detaljno pregledan u narednim nedeljama".

UEFA će po podnošenju godišnjeg finansijskog izveštaja PSŽ-a moći da reaguje i donese konačnu odluku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading