OBRT: Mamić nije priveden, već samo pozvan na razgovor

Autor:

Sport

14.06.2018

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat bivšeg čelnika Fudbalskog kluba Dinamo Zdravka Mamića, za kojim je Hrvatska izdala međunarodnu poternicu, rekao je da njegov klijent nije priveden, već da je pozvan na razgovor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mamić tvrdi da nije uhapšen

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) priveli su u Međugorju bivšeg čelnika Fudbalskog kluba Dinamo Zdravka Mamića, za kojim je Hrvatska izdala međunarodnu poternicu.

Mamić će biti predat Sudu BiH.

Regionalna N1 televizija, medjutim, objavila je da SIPA nije privela Mamića, već ga je samo pozvala na razgovor i da će on za par sati biti pušten.

- Zdravko je zamoljen da dođe na razgovor i kaže gde se nalazi i zašto je u BiH. Niti je uhapšen niti priveden. Sve se odvija korektno. Na putu je iz Mostara u Sarajevo. Sve će biti gotovo za sat ili dva -kazao je Miljević.

Srajevski portal Kix.ba je objavio da im je Mamić tokom puta za Sarajevo rekao da će se u Sudu BiH izjasniti da je protiv izručenja Hrvatskoj.

- Ja ću se na Sudu izjasniti, reći ko sam, šta sam i gde sam. I to je to, vraćam se nazad - kazao je on.

Osječki Županijski sud izrekao je nepravosnažnu presudu od šest i po godina zatvora Mamiću zbog sumnje da je, zajedno sa bratom Zoranom, bivšim Dinamovim direktorom Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom, proneverio oko 15,5 miliona evra iz tog kluba i naneo štetu državi od oko 1,7 miliona evra zbog neplaćenog poreza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading