Preminuo član "Partizanovih beba"

Autor:

Sport

24.06.2018

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji fudbaler Partizana i Vojvodine Josip Pirmajer preminuo je u Srbobranu u 75. godini. Bio je član čuvenih "Partizanovih beba".

RepublikaFoto: Starsport
Ilustracija: Foto

Pirmajer je bio član generacije Partizana koja je 1966. godine igrala čuveno finale Kupa evropskih šampiona sa madridskim Realom (1:2), a tu generaciju su nazivali "Partizanove bebe".

Rođen je 14. februara 1944. godine u Trbovlju (Slovenija), a pored Vojvodine i Partizana, igrao je i za RFK Novi Sad i Olimpik Nim u Francuskoj.

Upisao je i četri nastupa za reprezentaciju SFR Jugoslavije.

Popularni "Sepi" je u Partizanu igrao na poziciji levog krila, a sa crno-belima je osvojio titulu prvaka Jugoslavije u sezoni 1964/65. U pohodu Partizana na Kup evropskih šampiona 1966. godine odigrao je svih devet utakmica, a dao je i gol protiv Verdera iz Bremena.

Posle čuvene briselske noći i poraza u finalu od Madrida, bio je jedan od retkih koji je ostao u Partizanu, za koji je ukupno odigrao 261 utakmicu i postigao 89 golova.

Po završetku igračke karijere Pirmajer se bavio trenerskim poslom, najviše u vojvođanskim klubobima.

Sahrana Josipa Pirmajera biće u sredu, 27. juna, u Srbobranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading