Bufon: Uvek sam broj jedan, nisam došao zbog Lige šampiona!

Autor:

Sport

09.07.2018

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đanluđi Bufon je novi golman PSŽ-a. Na zvaničnoj promociji iskusni čuvar mreže otkrio je kako se odlučio za ovaj korak u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bufon zapalio Pariz

- Osvajanje Lige šampiona nije opsesija. Ponudu sam prihvatio, jer mislim da mogu da napredujem kao osoba i kao fudbaler. Bilo bi ludilo ako bih na početku sezone postavio samo jedan cilj, iako sam stigao u ambiciozan klub - rekao je Bufon.

On je objasnio kako se odlučio za dolazak u Francusku.

- Kontakti sa PSŽ-om počeli su početkom maja. Blez Matuidi me je ohrabrio i reko mi da dođem, jer je Parižanima potreban neko kao ja. Bio sam iznenađen, jer sam zamišljao budućnost na drugačiji način. Deset godina sam proveo u Parmi i 17 u Torinu, nalazio sam se u komfornoj zoni, koja mi se zapravo nikad nije sviđala. Želeo sam takmičenje, izazov i zato sam napustio Italiju. Hoću da pokažem da sam odlilčan golman i to ću i dokazati.

Điđi se osvrnuo i na konkurenciju.

- Uvek sam bio broj jedan. U Parmi, u Juventusu i u Italiji. Nikad mi nije bilo rečeno da ću biti starter, nego sam svaki put morao da se borim za mesto u timu. Tako je to u sportu. Tačno je da imam 40 godina, ali sam u kondiciji. I fizičkoj i mentalnoj. Želim da uradim sve što je u mojoj moći da poguram napred saigrače i moje kolege golmane da budu najbolji mogući - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading