TAJNA ČUVANA 19 GODINA: Solana oterao Peđu iz Reala

Sport

21.07.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devetnaest godina prošlo je od zverskog NATO bombardovanja Srbije, a tek danas izlazi na videlo da je lično Havijer Solana izbacio Predraga Mijatovića iz Real Madrida, i to samo zato što se tada otvoreno borio za svoj narod osuđujući agresora!

ŠPANCI STALI UZ MIJATA

Tadašnji generalni sekretar zločinačke alijanse, Španac iz Madrida, odmah je naredio da se nekadašnji jugoslovenski reprezentativac stavi na transfer-listu i preko svojih veza na "Santijago Bernabeuu" poslao ga u Fjorentinu iako je Srbin bio jedan od najboljih igrača "kraljeva"! Samo godinu dana ranije im je u finalu Lige šampiona golom za 1:0 protiv Juventusa vratio titulu najboljeg tima na planeti, posle 32 godine!

- Solana nije mogao da oprosti Mijatoviću to što je organizovao proteste i davao emotivne izjave. Verovatno zato što se njegov glas, kao uspešnog fudbalera, daleko čuo i ljudi su počeli da shvataju da se vrši nepravda nad srpskim narodom. Peđa je bio lider Pokreta otpora u Madridu i ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država organizovao je protest kojem su se, osim srpskih igrača i ostalih Srba iz Španije, pridružili i tamošnji socijalisti - otkriva izvor Srpskog telegrafa.

OBRAČUN SA KLINTONOM

To je bila kap koja je prelila čašu, pa je zločinac Solana odlučio da stavi tačku na karijeru Mijatovića u Realu, u koji je došao 1996.

- Svi smo bili ljuti i razočarani zbog NATO agresije. Šta je kriv narod ili infrastruktura zbog loših ili manje loših političkih odluka naših državnika? U krajnjoj liniji, bilo je bombardovanja po arapskim zemljama i ni to ne mogu da shvatim, ali tek ovo naše u centru Evrope?! I bombardovanje jednog Beograda, ali nismo mogli ništa da uradimo - ispričao je Mijatović jednom prilikom.

Ipak, ni upozorenja Mijatoviću da bi mogao da plati karijerom borbu protiv NATO agresije nisu ga zaustavila.

- Igraju se rata kao da samo pritiskaju tastere na džojstiku. Ne mogu da nosim dres Reala, a znam da mi roditelji spavaju u garaži. Obračunavam se sa Solanom, Klintonom, Amerikancima ispred njihove ambasade. Kada se ratovalo na Kosovu tokom Osmanskog carstva, Amerika nije ni postojala - pričao je tada Mijat.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading