MURINJO: Matić ima sve kvalitete da bude kapiten Junajteda

Autor:

Sport

21.07.2018

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazak Majkla Kerika (36) u penziju primorao je Mančester junajted i Žozea Murinja da pronađu novog kapitena ekipe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Jedan od najtrofejnijih engleskih fudbalera završio je karijeru posle čak 12 godina u crvenom dresu i za sobom ostavio slobodnu traku. 

U najavi pripremnih utakmica u SAD (protiv San Hozea, Milana, Liverpula, Reala i Bajerna), menadžer Junajteda govorio je i o tome koji igrač će izvoditi ekipu na teren.  


- Antonio Valensija je bio kapiten prošle sezone, tako da mislim da će on to i ostati. Kada ne bude igrao moraćemo da donesemo odluku - rekao je Murinjo.

- Zavisiće od toga ko je na terenu. Ako su tamo Kris Smoling, Ešli Jang, Ander Erera ili Huan Mata, oni imaju šansu da ponesu traku - dodao je on.

 
RepublikaFoto: instagram.com/nemanjamatic
Nemanja Matić

Murinjo vidi i srpskog vezistu Nemanju Matića kao jednog od mogućih kapitena "đavola".

- Matić ima sve kvalitete da bude kapiten Mančester junajteda, ali je došao pre samo godinu dana...- rekao je Murinjo, pa objasnio da njemu ta uloga i nije previše značajna.

- Nikad nisam mnogo mario za to ko je kapiten. Više brinem o životu u svlačionici i o vođama ekipe. Traka znači to što znači - rekao je Portugalac.

Ako bi Matić zaista postao kapiten Junajteda, onda bi bio drugi Srbin koji je imao tu čast, jer je Nemanja Vidić bio kapiten engleskog velikana od 2011. do 2014. godine. Nasledio je traku od Gerija Nevila (2005-11) i kada je otišao u Inter predao je Vejnu Runiju (2014-2017), a on je prošlog leta ustupio Keriku.


Valensija će postati tek treći igrač rođen van Ostrva koji će je staviti na ruku. Prvi je bio takođe legendarni Erik Kantona, od 1995. do 1997.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading