Simeonovo sklapanje slagalice u nedostatku para

Autor:

Sport

23.07.2018

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atletiko Madrid je iznenadio mnoge kupovinom Tome Lemara iz Monaka za 70.000.000 evra ovoga leta, pre svega zbog činjenice da je Francuz toliko skupo plaćen. Jorgandžije nisu poznate kao velike trošadžije, što podvlači i njihov trener Dijego Simeone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Simeone

Čolo ističe da Madriđani nisu ni "supermoćan klub" i da moraju da budu "kreativni" kada se radi o dovođenju pojačanja.

- Nismo u mogućnosti da kao neki platimo 150.000.000 ili 200.000.000 za jednog igrača, pa moramo da budemo kreativni i imamo u vidu šta nam treba kako bismo sa svim elementima sklopili slagalicu - istakao je Simeone u intervjuu za Glas trenera.     

Za Argentinca to znači i veći posao za stručni štab kako se ne bi napravile greške prilikom izbora pojačanja.

- Možda sam nekome dosadan i zamoran, ali nova energija nam je stalno potrebna. Tražim mir, normalnu komunikaciju, iako je to sve teško objediniti u celinu jer idete od jednog do drugog iskušenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Simeone

Atletiko je njegov život, klub u kojem je proveo 13 godina, što kao igrač u dva navrata, što kao trener (od decembra 2011).

- To su 13 godina istorije i gotovo nemogućih uspeha - podseća Čolo.

Naravno, rad u Atletiku sa sobom nosi i velika očekivanja...

- Ljudi oko kluba i u njemu uvek žele da vide jedan borbeni tim koji se takmiči za trofeje. Hoće Atletiko, koji je jak u odbrani i fizički snažan, tim koji igra na kontre i ume da pobedi one najmoćnije i skuplje od sebe. To je moj fokus svih ovih godina, uvek me je to palilo.

Ključni trenutak za Simeonea bila je prva sezona u Madridu i Liga Evrope koju je odmah osvojio, kao i ona 2013/14. kada je osvojio Primeru pored nikad jačih Reala ui Barselone.

- Ta sezona će sigurno ostati zapisana u istoriji španskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading