SUPERMEN RONALDO!

Autor:

Sport

25.07.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovog puta je i nauka dokazala - najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo (33) poput Supermena je i pitanje je da li dolazi sa ove planete!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

To su pokazali lekarski pregledi koje je obavio pre nego što je potpisao za Juventus u transferu vrednom 105 miliona evra. Naime, doskorašnji as Reala ima svega sedam odsto masti u svom telu, dok je prosek kod profesionalnih sportista između 10 i 11 odsto. Koliko je posvećen treninzima, svedoči i podatak da u svom telu ima 50 odsto mišićne mase, što je za četiri odsto više od prosečnog fudbalera.

NAJBRŽI U RUSIJI

Kada se na to nadoveže i frapantna činjenica da je tokom Mundijala u Rusiji dostigao brzinu od 33,98 kilometara na čas, što je najviše od svih fudbalera koji su igrali na turniru (uključujući i neuhvatljivog Francuza Kilijana Mbapea), jasno je da se radi o natčovečanskim predispozicijama. Lekari Juventusa bili su šokirani ovim parametrima i mogli su samo da konstatuju da telo Ronalda izgleda kao da ima 20, a ne 33 godine. A do takve spreme nije bilo lako doći. Portugalac je fanatičnim treninzima i maničnom brigom o svom telu postao mašina za golove kakvu svet do njegove pojave video nije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prethodnih šest sezona bio je najbolji strelac Lige šampiona (četiri puta je osvojio u tom intervalu) i biće glavni adut Juventusa u pohodu na "ušati pehar". Sam Portugalac otkrio je kako uspeva da bude spreman poput zveri.

- Nađite partnera sa kojim ćete trenirati, jer to podstiče kompetetivnost. Bilo bi dobro da to bude neko ko je na vašem nivou. Dobar san je važan deo treninga. Ja uvek ležem rano i ustajem rano, posebno na dan utakmice. Spavanjem se oporavljaju mišići - poručio je Ronaldo.

ŠEST OBROKA

Bivši as Reala i Mančester junajteda dodao je da je ishrana možda i najvažniji deo procesa.

- Trening mora biti u kombinaciji sa dijetom. Jedem dosta proteina, voće, povrće i izbegavam šećer. Takođe, volim ribu. Morate zadržati hidrate. Važno je piti dosta vode. Ja izbegavam alkohol. Jedem i po šest manjih obroka dnevno - kazao je Ronaldo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading