OD SPLAVAROŠA DO ZVEZDINOG HEROJA!

Autor:

Sport

26.07.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolazak u Crvenu zvezdu bio je poslednji fudbalski voz za Nemanju Radonjića (22), a mladi Nišlija ne samo što je uskočio u njega već je u ekspresnom roku postao mašinovođa crveno-belog mehanizma, koji nezadrživo grabi ka Ligi šampiona!

RepublikaFoto: starsport

Radonjić je sa dva pogotka, od kojih je drugi bio evrogol, oduvao litvansku Suduvu (3:0), pa bi revanš 1. avgusta u Marijampolju trebalo samo da bude formalnost za izabranike Vladana Milojevića.

BIO NA IVICI

Međutim, do pre samo dve godine sve je izgledalo drugačije za momka iz Niša, koji se tada vratio u srpski fudbal, u redove Čukaričkog, posle neuspešne odiseje u Romi. Umesto u protivničkim šesnaestercima, bio je najfrekventniji po splavovima, a sam je priznao da nije ličio na profesionalnog fudbalera.

RepublikaFoto: instagram.com/nr49
RADONJIĆ NEKADA: Provod i devojke

- Kako da ne budem zadovoljan posle svega što mi se desilo? Bio sam praktično na ivici, bilo je pitanje hoću li uopšte nastaviti da igram fudbal. Hteo sam da batalim sve. Fudbal me praktično nije zanimao. To je bio vrlo težak period. Čukarički me je prvo otpisao, pa su me vratili. Imao sam individualne treninge u Košutnjaku. Tako sam se dovodio u red, jer sam imao 89 kilograma. Neredovno sam spavao i normalno je što sam se ugojio, što nisam ličio na profesionalnog fudbalera. Međutim, za šest meseci sam skinuo 12 kilograma - ispričao je svojevremeno Radonjić za Mocartsport.

RepublikaFoto: Starsport
RADONJIĆ SADA: Teroriše odbrane

Sadašnjica je daleko zdravija i ne naziru se granice za brzonogog krilnog napadača koji puca od samopouzdanja.

- Moj drugi gol na utakmici ne znam kako bih opisao, osim da mislim da je to nešto što se ne viđa često. Retko kada se desi. Bio sam na Svetskom prvenstvu, stekao novo iskustvo, dobro sam trenirao u klubu i ovo je došlo kao neka potvrda kvaliteta. Ovo je novi Radonja, koji se podigao na drugi nivo - izjavio je Nemanja za klupski sajt.

JOŠ LEPIH GOLOVA

Recept u Litvaniji isti je kao na Marakani - postići što više golova.

- Očekujem sličnu utakmicu u Litvaniji, s tim što verujem da će se protivnik više otvoriti, jer sada nemaju šta da izgube. Siguran sam da ćemo mi to iskoristiti i nadam se da će biti još dosta lepih golova.

LIČNA KARTA

Nemanja Radonjić

Datum rođenja: 15. februar 1996.

Mesto: Niš

Pozicija: Krilo

Karijera: Partizan, Vitorul, Roma, Empoli, Čukarički, Crvena zvezda

Reprezentacija Srbije

Utakmica: 5

Golova: /

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading